Лимонна сирна паска

Мій простий рецепт лимонної великодня з покрокової інструкцією приготування

Інгредієнти

яєчні жовтки — 3, злегка збиті
вершки для збивання — 1 чашка не менше 30 % жирності
цукрового піску — 1 стакан
солі — 1 / 4 чайна ложка
ванільного екстракту — 1 чайна ложка
сир домашній — 6 чашок
масла, розм’якшеного — 1-4 склянки
лимонна цедра — 1 лимона
лимонний сік — за смаком
марля — складена в кілька разів

Як приготувати Лимонна сирна паска

Лимонна сирна паска виділяє особливий цитрусовий аромат свіжості. Але тут важливо відрегулювати на свій смак пропорції солодкості і кислоти, цукру і лимона.

Покроковий рецепт

Змішайте яєчні жовтки і збиті вершки у великій каструлі.
Додайте цукор і сіль.
Готуйте суміш на повільному вогні, постійно помішуючи, протягом 12-15 хвилин.
Зняти з вогню, розмішати, додавши ванільний екстракт.

Поставте каструлю в холодну воду, поки крем не охолоне. Якщо заварний крем росіл, збийте міксером до отримання однорідної маси.

Перекладіть 3 чашки сиру в контейнера для блендера, подрібніть.
Повторіть процедуру з рештою сиром і маслом.

Змішайте раніше приготовлений заварний крем з сирно — масляною сумішшю до однорідного стану. Додати цукати і лимонний сік і цедру лимона, перемішайте.

Вистеліть форму вологою марлею, складеною вдвічі.
Вилийте сирну суміш у форму; складіть кінці марлі поверх. Помістіть форму на підставку для пирога у дрібній каструлі; розмістити на вершині вантаж.Приберіть великдень в прохолодне місце на 12 — 24 години, виливаючи будь-яку рідину, що накопичується в підставці для пирога.

Щоб подати великдень красиво, необхідно перевернути форму на плоску тарілку викласти великдень, прибрати марлю. Вирівняти краю і прикрасити сирну паску на свій розсуд.

Дивіться також:  Медове суфле