Лимонне різотто з сиром

Лимонне різотто

Інгредієнти

Рис арборіо чи карнаролі — 200 р.
Лимон — 1 шт.
Цибуля — 1 шт.
Курячий бульйон — 1 л
Біле вино (напівсолодке) — 150 мл
Пармезан — 75 гр.
Сіль — за смаком

Як приготувати Лимонне різотто з сиром

Різотто – ще одне блюдо з італійської класики. Є безліч варіантів його приготування. Традиційним вважається використання сортів рису арборіо або карнаролі, тому що саме вони дають різотто неповторну кремову текстуру. Я пропоную цікавий варіант різотто – лимонне, з легкою кислинкою і неймовірним ароматом лимонної цедри

Покроковий рецепт


1. Цибулю помити, очистити від лушпиння і нарізати четвертинками. Обсмажте на рослинному маслі до легкого золотистого кольору.

2. З лимона зняти цедру і вичавити сік. Ми будемо використовувати сік половинки лимона.


3. Додайте рис і обсмажте разом з цибулею до придбання напівпрозорості. Почніть вливати по трохи гарячий бульйон. Це дуже важливо – бульйон весь час повинен бути гарячим. Підливати бульйон у міру вбирання в рис. Кількість бульйону вказано приблизний – може знадобитися більше або менше в залежності від сорту рису. Постійно слідкуйте за рисом, щоб він не пригорів.


4. Коли рис буде практичним готовий додайте цедру лимона, влийте сік, посоліть і влийте вино. Зазвичай використовують сухе вино, але оскільки у нас різотто з лимоном, то якщо використовувати його, рис вийде дуже кислим. Тому я беру напівсолодке. Потушкуйте ще 2-4 хвилин.


5. Вимкніть вогонь і всипте тертий пармезан. Добре перемішайте і відразу подавайте. Можна зверху ще присипати пармезаном для краси.

6. Подайте лимонне різотто з білим вином, яке залишилося після приготування.

Дивіться також:  Картопля-гармошка з часником і зеленню – хрусткий і смачний гарнір