Лінивий курник з рубленого мяса і картоплі

Слідуючи приказці про хаті з кутами і смачними пирогами, давайте навчимося піч ці самі пироги, щоб наші «хати» на смачні пироги приходили найкращі гості з найкращими намірами.

Інгредієнти

Для тіста
Борошно пшеничне вищого сорту — 1,5 кг
Кефір — 500 гр
Масло вершкове — 180 гр
Яйця курячі — 1 шт.
Сода пищавая — 20 гр
Сіль — 15 гр
Для начинки
М’ясо свинини — 300 гр
М’ясо яловичини — 400 гр
Картопля — 300 гр
Цибуля ріпчаста — 200 гр
Сіль — 40 гр
Перець чорний запашний — 40 гр
Олія соняшникова — 30 гр
Помазки Для дека
Олія соняшникова — 30 гр
Помазки Для пирога
Яйця курячі — 1 шт

Як приготувати Ледачий курник з рубленого м’яса і картоплі

Ви досі вважаєте, що курник – це пиріг з курки? Тоді ми покажемо і розповімо Вам про нього все. Курник – це традиційний пиріг російської кухні, який було прийнято готувати на урочисті заходи, тому він і вважався святковим блюдом або навіть царським. Готували цей святковий пиріг з різними начинками – з м’яса, риби, грибок, капусти, часто в курник додавали яйця і щавель. Тісто для пирога кожна господиня готувала за своїм особливим рецептом, це могло бути тісто здобне, пісочне, листкове, але в одному всі господині були єдині – випічка повинна бути високою і пишною. Чомусь курник нагадував козачий курінь, тому його так і прозвали. Існує безліч рецептів цього ситного і смачного пирога – курник царський, курник святковий, курник скоростиглий або ледачий і багато-багато інших. Головна відмінність ледачого курника від пирога царського полягає в тому, що для ледачого не випікаються млинці для прошарку, начинка викладається єдиним шаром. Тоді як в царському курнике формуються шари з млинчиків, за рахунок них пиріг і виходить високим, царським. І якщо у вас недостатньо для приготування царського пирога, є можливість «на швидку руку» приготувати курник не менш смачний, хоч і лінивий.

Дивіться також:  Мясні «Їжачки» з рисом

Покроковий рецепт

Для приготування курника ледачого потрібні такі продукти.

Підготовку до випічки пирога почнемо з приготування тіста. У спеціальну мисочку виллємо кефір, розіб’ємо яйце. Суміш ретельно зіб’ємо віночком.

У чашку викладемо соду харчову, заллємо її окропом. У суміш кефіру з яйцем викладемо розтоплене вершкове масло. Сюди ж додамо гашену соду, все перемішаємо.

Суміш в мисці повинна добре вспінитися, це означає, що кефір і сода вступили в реакцію, і тісто буде ніжним і пухнастим.

У миску по частинах викладемо просіяне через сито борошно.

Замісимо ніжне м’яке тісто.

М’ясо промиємо, просушити і наріжемо дрібними шматочками.

Картопля відмиємо від бруду, очистимо про шкурки. Так само вчинимо з цибулею, очистимо його від лушпиння.

Картоплю і цибулю дрібно наріжемо.

В інгредієнти для начинки додамо сіль, перець чорний олія соняшникова, все ретельно перемішати.

Тісто розділимо на дві частини — одна побільше для низу пирога, інша поменше для верхнього шару. Стіл присыплем борошном і з більшої частини розкотимо нижній шар пирога.

Розкатаним тестом застелим деко, викладемо на нього підготовлену начинку.

Тепер розкотимо тісто для верху пирога, накриємо їм пиріг, красиво зліпимо краю пирога у вигляді кіски.

На готовому пирозі зробимо візерунки вікою.

В окремій чаші яйце зіб’ємо помазки для пирога.

Змастимо пиріг збитим яйцем. Деко поставимо в попередньо розігріту до 180 градусів духовку.

Через 30-40 хвилин пиріг готовий. Злегка збризніть пиріг водою і накриємо рушником, щоб тісто стало м’яким після охолодження.

Після повного охолодження разрежем пиріг на шматочки і подамо на стіл. Приємного апетиту!