Листковий мус із селери, кабачка, шпинату і моркви

Час приготування: 1 ч. 20 хв.

Листковий мус, приготований з самих звичайних овочів, виходить з чудовим смаком. Виглядає таке закусочне блюдо з овочів дуже ефектно, тому його можна включити в святкове меню.

Інгредієнти

Кількість порцій: 1
кабачки молоді — 300 г
листочки свіжого шпинату — п’ятнадцять штук
мелений мускатний горіх — за смаком
соковита морква — 300 г
куркума — одна щіпка
жирні вершки для збивання — 250 мл
корінь селери — 300 г
чорний перець тонкомолотий — за смаком
сирі яєчні білки — шість штук
тонкомолота сіль кам’яна — за смаком

Як приготувати Листковий мус із селери, кабачка, шпинату і моркви

Овочевий листковий мус із селери, кабачка, шпинату і моркви дуже красиве блюдо. Якщо ви не хочете возитися з порційними формочками можна приготувати листкове страву у великій прямокутній ємності для випічки. Час готування при цьому збільшиться.

Покроковий рецепт

1

Ретельно промити всі овочі почистити їх, потім нарізати дрібними кубиками. Після цього підготувати мультиварку (або пароварку), викласти частинами листочки шпинату і нарізаний кабачок, укласти подрібнений селеру і моркву. Готувати всі ці компоненти на пару протягом чверті години. Дуже важливо, щоб компоненти не були перемішані!

2

Як тільки овочі будуть готові, розкласти всі компоненти в різні миски. Зелені овочі: кабачок і шпинат пюрировать блендером. Насипати трохи мускатного горіха, злегка посолити і перемішати.

3

У ємність до моркви додати куркуму, сіль за смаком, пюрировать.

4

У ємність до кореня селери додати сіль, пюрировать.

5

У всі три миски рівними порціями влити вершки, а також суміш з попередньо збитих білків. Перемішати гарненько вміст всіх ємностей.

6

Після цього підготувати порційні формочки, дно яких має бути застелене харчовою плівкою. Тепер всі збиті овочі розкласти шарами по формочках, зелений шар, білий і оранжевий. Приготований десерт на сорок хвилин відправити у каструлю.

7

По закінченні вищевказаного часу вийняти з мультиварки листковий овочевий мус, злегка його остудити і перевернути на блюдо для сервірування. Прибрати формочки.

8

Тепер можна прикрасити закуску листочками який-небудь пряної зелені, тертим сиром або просто подавати до столу з рибою або запеченої птахом.

Дивіться також:  Плов з куркумою