Літній салат з креветками та авокадо помідорами

Свіжі тропічні фрукти, увінчані теплими креветками, зроблять цей легкий літній салат ідеальним.

Інгредієнти

Для заправки салату:
соєвий соус солодкий — 1 ст. ложка
паста кунжутна — 1 ч. ложка
свіжовіджатий сік — сік 1/2лайма
ароматне масло оливкове — 2 ст. ложки
свіжі листочки м’яти — 5 шт.
Основне в салаті:
зелень — кілька листя шпинат, савойська капуста, салат латук…
авокадо — 1 плід
стигла папайя — 1 плід
креветки очищені великі — 300гр
олія — для смаження
сіль — за смаком

Як приготувати Літній салат з креветками та авокадо помідорами

Свіжі тропічні фрукти, увінчані теплими креветками, зроблять цей легкий літній салат ідеальним.

Покроковий рецепт

Спочатку слід приготувати спеціальну заправку, а для цього потрібно з’єднати кунжутную пасту, солодкий соєвий соус, цитрусовий сік і масло, збити все дуже ретельно.

Перетерти в ступці листочки свіжої м’яти. Далі отриману м’ятну масу перекласти в посуд з заправкою. Перемішати гарненько все ще раз, відкласти заправку.

Заздалегідь промити салатні листя (можна взяти будь-яку зелень…шпинат, савойську капусту, салат латук) і повністю їх підсушити. Якщо необхідно, крупно нашаткувати. Вистелити зеленню дно великого блюда.

Креветки необхідно почистити і обсмажити в невеликій кількості олії, буквально 1-2 хвилини.

Після цього потрібно нарізати невеликими кубиками авокадо, заздалегідь видаливши кісточку і знявши шкірку.

Помити помідори черрі розрізати навпіл.

В окремій тарілці змішати авокадо, помідори і готові креветки. Усі ці компоненти залити приготовленою раніше ароматною заправкою. При необхідності посолити. Перемішати приготований салат.

Тепер салат з креветками і овочами викласти на блюдо і подавати його до столу.

Дивіться також:  Салат Качан кукурудзи з чорносливом і яйцями