Лобіо з зеленої квасолі з яйцями

Час приготування: 1 година

Поживна і корисна квасоля чудово підійде для обіду або легкого вечері.

Інгредієнти

Кількість порцій: 5
Квасоля зелена стручкова — 1 кг
цибуля ріпчаста — 300 гр
Томати — 300 гр
Яйця курячі — 5 шт.
Часник — 2-3 зубчики
Олія соняшникова — 300 гр
Сіль — 15 гр
Перець чорний запашний — 20 гр
Зелень кінзи — 3-4 гілочки

Як приготувати Лобіо з зеленої квасолі з яйцями

Останнім часом на прилавках великих магазинів стала все частіше з’являтися ця бобова культура. Вона чимось віддалено нагадує стручки горошку, але в той же час плоска і широка. Жителям Закавказзя вона відома з давніх часів, її в народі називають лобіо. Трохи незвично для нашого ока, так? Адже як приготувати лобіо по-грузинськи, завдяки численним ресторанам, знають багато, а от як смачно і корисно приготувати плоску зелену квасолю знайоме не всім. А адже саме свіжа зелена квасоля володіє прекрасним смаком і численними корисними елементами. І, мабуть, головна її заслуга — вона чудово замінить повноцінний обід або вечерю, вгамує голод і принесе задоволення. Запасемося терпінням і приготуємо смачну лобіо з яйцями разом.

Покроковий рецепт

1

Квасоля помиємо під проточною водою, очистимо її від «хвостиків». В обов’язковому порядку з кожного стручка знімаємо «нитки», вони знаходяться з боків стручків, це зробити обов’язково, інакше в готовому блюді вони зіпсують весь смак. Якщо стручки дуже довгі, переламываем їх навпіл.

2

Очищену квасоля кладемо в чашу для змішування продуктів і заллємо хололной водою, відставимо убік.

3

Томати заллємо ошпарим окропом, залишимо їх на деякий час, щоб у них лопнула шкурка.

4

Цибуля звільнимо від лушпиння і шкірки, тонко і дрібно наріжемо.

5

У казан або толстостеннную каструлю наллємо олія соняшникова, розігріємо до 140 градусів, викладемо нарізану цибулю. Злегка пасеруємо цибулю, стежимо, щоб він не влип і не сильно перепікся, злегка його зарумяним.

6

Помідори наріжемо дрібними кубиками.

7

Зубчики часнику подрібнити ножем, використовувати давильця для часнику не варто, часник смачніше в даному блюді саме нарізаним.

8

Помідори і часник додамо до пассерованному цибулі, все перемішати і злегка обсмажимо.

9

У підготовлену томатну засмажку викладемо квасоля. Квасоля викладаємо частинами, так як вона жорстка і вся з першого разу вона не вміститься в казані.

10

Коли квасоля стане трохи м’якою, перемішати всі інгредієнти в казані.

11

Через 15 хвилин додати до квасолі яйця, сіль і чорний перець запашний.

12

Знову все перемішати, яйця повинні рівномірно розподілитися в страві готується.

13

Зелень кінзи промиємо під проточною водою, залишимо краплі, просушити і дрібно наріжемо.

14

Готову страву викладемо на велику роздавальну тарілку, зверху прикрасимо зеленню кінзи. Блюдо готове до подачі на стіл, приємного апетиту!

Дивіться також:  Армянчики — мариновані помідори