Манна каша на молоці та воді з вершковим маслом

Час приготування: 15 хвилин

Смачна і корисна каша, зварена з манної крупи, стане найкращою стравою для гарного початку дня. Готується каша з манки з використання молока і кип’яченої води.

Інгредієнти

Кількість порцій: 1
Манна крупа — 2,5 ст. ложки
Молоко — 1 стакан
Вода — 0,5 склянки
Цукор — 1 ст. ложка
Сіль — щіпка
Масло вершкове — 15 г

Як приготувати Манна каша на молоці та воді з вершковим маслом

Для того, щоб приготувати смачну манну кашу, підготуйте невелику каструльку і дерев’яну ложку. Варити корисну кашу з манної крупи ми будемо на молоці (використовується велика частина всієї потрібної рідини) з додаємо води. Каша доповнено цукром, дрібкою солі і вершковим маслом. Подробиці готування каші з манки у поданій рецепті нижче.

Покроковий рецепт

1

Для однієї порції манної каші відміряємо склянку молока й півсклянки кип’яченої води. І молоко, і воду переливаємо у відповідну посудину.

2

Ставимо каструлю з молоком на плиту, доводимо до кипіння. В процесі очікування кипіння відразу засипаємо в каструлю молоко, цукровий пісок і кидаємо щіпку солі. Як тільки молоко закипить, вогонь зменшуємо вогонь до мінімального.

3

Заздалегідь відміряємо для каші манну крупу. Можна для зручності пересипати заявлена кількість манки в невелику миску. Тонкою цівкою починаємо засипати манну крупу в каструлю. Щоб манка не зібрався в грудку, відразу ж інтенсивно перемішуємо вміст каструлі дерев’яною ложкою.

4

Помішуючи, манну кашу варимо до повної готовності. По часу на процес варіння піде близько 7 хвилин.

5

Зварену кашу з манної крупи на молоці та воді перекладаємо в тарілку. Зверху кладемо шматочок вершкового масла. Смачна каша готова, всім приємного апетиту!

Дивіться також:  Пиріг зі сливами та італійської меренгою