Маринована запечена форель з пряними травами у фользі

Час приготування: 1 ч. 40 хв.

Перш, ніж приступити до приготування ароматного рибного блюда, потрібно попередньо потримати форель в спеціальному грейпфрутовом маринаді, завдяки якому риба вийде більш ароматною і дуже соковитою.

Інгредієнти

Кількість порцій: 8
філе форелі — 800 г
часник — пару зубчиків
суміш з будь-яких пряних трав — 1 ч. ложка
наприклад, прованських або італійських
лимон — 1 шт.
невеликий червоний грейпфрут — одна штука
тонкомолотий перець лимонний — чверть ч. ложки
свіжа зелень рубана — дві ст. ложки з гіркою
морська сіль крупномолотая — за смаком
ароматне масло оливкове — півтори ст. ложки

Як приготувати Маринована запечена форель з пряними травами у фользі

Цей рецепт підійде для зайнятих мам або для домогосподарок, що чекають гостей.
Як ще скоротити час готування?
-Якщо у вас зовсім не багато часу, можна запікати рибу не великим шматком, а маленькими, риба приготується швидше.
-При мариновке риби не ставте її в холодильник. В теплі риба швидше промаринується.

Покроковий рецепт

1

Насамперед, необхідно приготувати особливий маринад для форелі, а для цього в контейнері слід з’єднати свіжовичавлений грейпфрутовий сік з меленим перцем, сушеними травами, маслом і сіллю.

2

Почистити часник, дрібненько посікти або видавити через чеснокодавку. Зелень дрібно порубати. Часник і зелень закинути в маринад. Усі ці компоненти інтенсивно перемішати виделкою до розчинення солі.

3

Потім потрібно промити в прохолодній воді велике філе форелі, перекласти рибу на паперовий рушник і гарненько підсушити. Далі необхідно видалити всі самі великі кісточки. (Якщо ви поспішаєте, можна запікати рибу не великим шматком, а маленькими, риба приготується швидше). У цьому випадку, на цьому етапі рибне філе наріжте на чотири-шість порційних шматка.

4

Перекласти цілу або нарізану форель в контейнер з грейпфрутовим маринадом, закрити ємність кришкою і прибрати його в холодильник або якесь інше прохолодне місце приблизно на годину.

5

Включити духовку, виставити температуру 180 градусів. Підготувати деко, розстелити на ньому фольгу. Збризнути оливковою олією фольгу і викласти на неї рибне філе форелі. (Зелень і часник можна викласти з маринаду і викласти на рибку).

6

Лимон помити, порізати навпіл і нарізати скибочками. Викласти лимон на форель або поруч. Загорнути рибне філе фольгою і поставити в духовку на 30-40 хвилин або до готовності (залежно від розміру риби).

7

Готову рибу краще трохи остудити, потім різати. Подавати ароматну форель з будь-яким овочевим гарніром до столу в теплому вигляді. Приємного апетиту!

Дивіться також:  Запечена риба в лаваші

Дивіться також: