Мариновані баклажани з хріном і імбиром

Час приготування: 10 годин

Хочеться відзначити, що ці мариновані баклажани не призначені для тривалого зберігання і консервації. Це блюдо потрібно подавати тільки як ситну закуску.

Інгредієнти

Кількість порцій: 12
баклажани — 1,3 кг
свіжий імбирний корінь — 6 см
свіжий корінь хрону — 6 см
кип’ячена вода холодна — 600 мл
суміш з різною городньої зелені — один великий пучок
столовий оцет 5% — половина склянки
часник великий — 1 головка
часник великий (одна головка); кам’яна сіль крупного помелу — 1 ст. ложка
ароматне масло рослинне — 3 ст. ложки
коричневий цукровий пісок — 1 ст. ложка

Як приготувати Мариновані баклажани з хріном і імбиром

Відразу ж хотілося б сказати, що таке блюдо не призначене для подальшої консервації, його можна подавати тільки як ситну закуску.

Покроковий рецепт

1

У промитих баклажанів попередньо видалити плодоніжки, потім плоди викласти в широку каструлю найбільш підходящого розміру, потім влити таку кількість окропу, щоб він повністю покривав овочі. Доведіть вміст каструлі до кипіння, після чого продовжити процес варіння ще протягом семи хвилин, перекласти ці овочі на блюдо, повністю їх остудити і нарізати широкими кружечками, потім приступити до готування маринаду для закуски.

2

У миску викласти цукровий пісок, додати кам’яну сіль крупного помелу, а також рослинна ароматне масло і столовий оцет, влити кип’ячену холодну воду, перемішати все. Зелень перебрати, промити її і подрібнити, потім почистити і крупно натерти ароматні коріння.

3

Підготувати ще одну миску, в неї викласти шарами спочатку частину баклажанів, нарізаних кружечками, зверху розкласти терті коріння, далі посипати компоненти рубаною зеленню. Зверху розкласти знову кружечки баклажанів, додати попередньо приготований маринад, потім в цьому посуді встановити гніт, після цього поставити дня на чотири закуску в холодильну камеру.

Дивіться також:  Запечені овочі з начинкою