Мигдальне печиво з шматочками лимона

Мигдальне печиво з шматочками лимона — ароматне смачні ласощі!

Інгредієнти

Для тіста:
Вершкове масло — 150 г
Яйця курячі — 1 шт.
Цукрова пудра — 100 г
Лимонний сік — 1 столова ложка
Борошно — 180-200 г
Мигдальні горіхи — 200 г (мелені)
Для оформлення:
Жовток курячий — 1 шт.
Лимон — пару штук досить
Цукор — для посипання зверху

Як приготувати Мигдальне печиво з шматочками лимона

Мигдальне божественне печиво, з часточками лимона, ось що потрібно взимку! Просто здорово «йде» за чашкою гарячого ароматного чаю в зимову холоднечу. Мелений мигдаль надає печінкою надзвичайний смак і робить печиво розсипчастим і пухким. Часточки лимона додають невелику кислинку печінкою, а зажареный зверху цукор балансує смак випічки.

Звичайно, можна мигдаль можна замінити іншими перемеленими горішками, але це буде вже зовсім інша пісня…

Із зазначеної кількості інгредієнтів виходить приблизно 15-18 печива. Якщо ви хочете почастувати своїх гостей такими пахучими печеньками, сміливо збільшуйте кількість інгредієнтів 2 рази. Будьте впевнені, такі печеньки не пропадуть, так і гості будуть просити добавки ;-). До того ж, таке печиво і не соромно зробити в подарунок, наприклад, своїй улюбленій бабусі, загорнувши його в красиву прозорий папір і підв’язавши ажурною стрічкою…

Покроковий рецепт

Інгредієнти.

Розм’якшене вершкове масло добре збити з яйцем.

Додати цукрову пудру і сік лимона, гарненько перемішати.

Просіяти 1/2 борошна (приблизно), додати перемелений мигдаль, перемішати. Всипати борошно, замісити тісто.

З готового тіста скачати товсту ковбасу (шириною з лимон). Розрізати тісто навпіл. Кожну половинку загорнути в поліетиленовий пакет і прибрати в морозилку на 15-20 хвилин, щоб тісто трохи схопилося.

Лимони помити, обтерти рушником, нарізати тонкими-тонкими кружальцями товщиною в 1-2 мм. (Думаю, для цього випадку чудово підійде терка Бернер, про яку я мрію :-). Вона ідеально наріже супер тонкі рівні гуртки лимона).

Дивіться також:  Італійський десерт печиво савоярді і шоколадним кремом

Духовку розігріти до 180 градусів.
Дістати з тіста ковбаски, нарізати на кружки товщиною 0,5 див. Зробити рівні гуртки, злегка формуючи руками краю і товщину майбутнього печива.

Викласти кружечки з тіста на деко, вистелений пергаментним папером. Змастити печиво курячим жовтком.

Викласти на кожне печиво за кухоль лимона.

Присипати цукром (якщо ви любите якнайсолодше печиво, насипте більше цукру).

Випікати мигдальне печиво з шматочками лимона вже в розігрітій до 180 градусів духовці близько 15-20 хвилин (Завжди поглядайте як печеться печиво, дуже важливо не пересушити). Можна останні 5 хвилин випікати печиво під грилем.

Подавати до столу. Приємного чаювання!