Молочна каша з полби з бананом

Давно хотів спробувати кашу з полби або, як її ще називають, смельты, крупи, якою харчувалися наші предки. Кашу варили на молоці з цукром і сіллю.

Інгредієнти

крупа полба — 2 склянки
вода — 4 склянки
молоко — 300 мл
сіль — за смаком
цукор — 2 столових ложки або по смаку
масло вершкове — за бажанням

Як приготувати Молочна каша з полби з бананом

Я, в принципі, вмію варити, та й завжди варив тільки одну кашу – гречану, ну ще плов розварюється іноді, і як каша виходить.

Якщо ви, шановні читачі цієї статті зайшли на сайт із пошуку за запитом «каша з полби», то, напевно, знаєте, що полба – це предок пшениці, власне, її напівдикий вигляд, тільки більш давній. Як пишуть, досить поживна і корисна за рахунок високого вмісту багатьох природних елементів.

Зараз полбу знову стали вирощувати. Її навіть почали рекламувати.

Так що одного разу я купив її і спробував додавати замість перловки в розсольник – дуже смачно! Зараз настала пора приготувати кашу з полби. Буду готувати інтуїтивно, за аналогією з гречаної. Побіжно переглянув рецепти в інтернеті.

Покроковий рецепт

Отже, я взяв 2 склянки полби, промив її, прибрав всяку бяку, покласти в каструлю і залив 4 склянки води. Довів до кипіння і збавив вогонь.

Чекаю хвилин сорок, поки википить вода і каша загусне. Посолив за смаком.

Додаю трохи молока (100 мл), бачу, що чудово виходить і доливаю 200 мл. Лише потрібно холодне, некип’яченого молока.

Часто перемішую, щоб не підгоріло. Трохи цукру додав (2 столових ложки).

Помішую час від часу, а каша всі густіє, молоко википає… Ну, здається готове, пора по тарілках! Зверху виклав шматочки бананів і присипав смаженої кокосовою стружкою, щоб вона у мене була.

Дивіться також:  Турецький Пилав з рису і гороху нут

Так маслечка не забути! Смачно, ситно і дуже корисно! Приємного Вам!