Морквяні котлетки на будь-який смак

Час приготування: 30 хвилин

Інгредієнти для цієї страви є в кожної господині, а час приготування вразить своєю простотою.

Інгредієнти

Кількість порцій: 4
морква — 3 шт
великі
молоко — 100 мл
манна крупа — 4-5 ст. л.
цукор — 1-2 ст. л.
сіль — щіпка

Як приготувати Морквяні котлетки на будь-який смак

Швидкий і смачний сніданок або полуденок, який сподобається навіть маленьким примхливим дегустаторам. Можна зробити в якості десерту, а можна як гарнір.

Покроковий рецепт

1

Велику і солодку морковочку очистимо від шкірки і жопки (при наявності ушкоджень їх теж зрізаємо) і подрібнити за допомогою терки.

2

Відправимо заготовку на сковороду, масло не додаємо. Замість масла йде молочко. Тушкуємо все до пом’якшення моркви, додаємо цукор, сіль і залишаємо ще на пару хвилин.

3

Як тільки морква буде готова вимикаємо вогонь. Змішуємо масу з манною крупою і залишаємо до охолодження до терпимою для рук температури. Вийшла густа морквяно-манна маса. Формуємо котлетки і відправляємо їх смажитися на вершковому маслечко, вмочивши їх у манку.

4

Смажимо з двох сторін до готовності (приблизно 1-2 хвилини).

5

Готові котлетки подаються зі сметанкою, для ласунів можна зі згущеним молоком. А якщо Ви не любитель десертів, то зменшуємо кількість цукру в рецепті, замінюючи його часничком і соєвим соусом і отримуємо чудовий гарнір.
Приємного апетиту!

Дивіться також:  Котлети по-албанською з курячого філе