«Неправильний» харчо з куркою в мультиварці

Час приготування: 55 хвилин

Суп харчо з куркою. Такий суп можна запропонувати малюкам, готове блюдо виглядає яскраво і апетитно!

Інгредієнти

Кількість порцій: 6
Курка — 500 г
(спинки, суповий набір)
Картопля — 400 г
Ріпчаста цибуля — 200 г
(150 р в суп і 50 в бульйон)
Морква — 200 г
(100 р в суп і 100 в бульйон)
Помідори — 300 г
Рис — 1/2 склянки
Вода — 3,5 л
Лавровий лист — 2 шт.
Сіль — за смаком
Спеції — за смаком

Як приготувати «Неправильний» харчо з куркою в мультиварці

Справжній кавказький суп харчо готується тільки з яловичиною. Я пропоную «полегшений» варіант цього супу — з курячим м’ясом. Виходить ніжний суп, який підійде навіть для діток.

Покроковий рецепт

1

Підготуємо необхідні інгредієнти.

2

Морква, призначену для бульйону, ріжемо вздовж і смажимо на сковороді без олії до рум’яного кольору. Це додасть бульйону красивий відтінок.

3

Підготуємо корінь петрушки і ріпчасту очистимо і помиємо.

4

Кидаємо в чашу мультиварки курку, моркву, цибулю і корінь петрушки. Заливаємо водою і ставимо режим «Варка на пару» на 30 хвилин. Можна також використовувати режим «Суп» 45-50 хвилин.

5

Підготуємо овочі для супу. Почистимо і вимиємо.

6

Картоплю нарізаємо невеликими брусочками, цибулю дрібно як на зажарку, моркву тремо на середній тертці.

7

Далі очистимо помідори. Для цього робимо хрестоподібні надрізи на них, кладемо в чашу для приготування на пару і після закипання нашого бульйону ставимо зверху чашу на хвилину.

8

Шкірочка з ошпарених помідорів легко знімається. Нарізаємо їх кубиками.

9

Після сигналу мультиварки перевіряємо м’ясо на готовність. Якщо воно м’яке і відстає від кісток, виймаємо м’ясо шумівкою.

10

Залишився бульйон проціджують, овочі, які в ньому варилися, викидаємо.

11

Остигле м’ясо відокремлюємо від кісток.

12

У чашу з бульйоном кидаємо м’ясо і овочі, якщо ви любите суп із засмажкою, тоді спершу потрібно обсмажити в чашу мультиварки цибулю і моркву на режимі «Смаження» і тільки потім заливають бульйоном. Я ж роблю суп для дітей, тому відразу наливаю бульйон і всі інгредієнти. Додамо спеції на ваш смак — лавровий лист, перець горошком. І сіль, у мене вийшло 1,5 ст. л. Ставимо режим «Суп» на 40 хвилин. При подачі додати нарубану кинзу,і іншу зелень на ваш смак. Приємного апетиту!

Дивіться також:  Ніжний плов з яловичини