Ніжна запіканка на ряжанці з вівсянки і бананів

Час приготування: 1 год 10 хв

Ароматна, ніжна і смачна запіканка з вівсянки з бананами і ряжанкою — це відмінна запіканка, яка дуже просто готується і швидко з’їдається.

Інгредієнти

Кількість порцій: 1
Молоко (смачніше топлене) — 1 літр
Закваска (ряжанка) — 1 шт.
Банан — 300 г
Пластівці вівсяні — 70 г
Мед — 30 мл
Яйце куряче — 2 шт
Крохмаль — 1 ст. ложка
Цукрова пудра — за своїм смаком
Згущене молоко варене — для змащення запіканки
Горіхи — жменя рубаних

Як приготувати Ніжна запіканка на ряжанці з вівсянки і бананів

Ніжна запіканка готується просто і швидко. Під силу навіть початківцю кулінару. Ось деякі рекомендації при приготуванні:
Молоко використовувати кімнатної температури.
Духовку попередньо розігріти до 180 градусів.
Випікати запіканку на середній висоті.
Форму змащувати маслом.

Покроковий рецепт

1

70 г вівсяних пластівців змішати, залити 30 мл бджолиного меду (сиропу) і перемішати до однорідності.

2

Половину вівсяної маси викласти в силіконову форму для запікання і розрівняти.

3

300 г бананів нарізати кружальцями (товщиною 10-15 мм) і рівномірно викласти на вівсяну масу.

4

300 мл ряжанки (бажано домашній) змішати з 2 сирими яйцями, 20 г крохмалю і цукровою пудрою за смаком. Цю масу викласти у форму, розрівняти, накрити другою половиною вівсяної маси і знову розрівняти.

5

Сформований банановий десерт відправити в духовку і запікати приблизно 45 хвилин при 180 градусах.

6

Після запечений десерт остудити і відправити на ніч у холодильник. А з ранку вийняти його з форми, змастити згущеним молоком і присипати горіхами. Подавати до столу зі сметаною або йогуртом.

Дивіться також:  Домашня шинка з куркою