Ніжне куряче філе з базиліком і сиром

Час приготування: 1 година

Филешка виходить надзвичайно ніжною і соковитою, базилік додає якийсь аромат і нотку пікантності післясмаку.

Інгредієнти

Кількість порцій: 3
Куряче філе — 2 шт.
Великі
Масло рослинне для обсмажування — 2-3 ст. ложки
Базилік — 1 пучок
Свіжий
Сир — 120 грам
Будь-який, який для запікання. У мене Маздомер.
Сіль/перець — за смаком

Як приготувати Ніжне куряче філе з базиліком і сиром

Базилік — фаворит у нашій сім’ї, а тому ми продовжуємо експериментувати зі стравами, додаючи туди цю смачну й запашну травичку.
Ось і сьогодні на сніданок було вирішено приготувати курячі рулетики з базиліком і сиром. На все про все пішло майже годину але, це вже зі збором в дорогу, тому що ми снідаємо на узбережжі.

Покроковий рецепт

1



Промиваємо філе, розрізаємо його у формі книжки (мені сьогодні допомагав мій помічник, тому не всі филешки вийшли книжкою). Трохи відбиваємо, солимо /перчимо і даємо відпочити.

2



Поки філе «відпочиває», трьом на крупній тертці сир і дрібно рубаємо базилік. Викладаємо на куряче філе базилік і зверху нього сир.

3

Акуратно згортаємо куряче філе в рулет і закріплюємо за допомогою шпажки або котушки ниток в ідеалі спеціальних кулінарних. У мене не виявилося, тому спочатку скріплювала зубочисткою, а потім вже ниткою.

4

Далі викладаємо на розігріту сковороду і на рослинному маслі обсмажуємо загорнуті рулетики по кілька хвилин з кожної зі сторін.

5


По завершенню перекладаємо куряче філе з сковорідки на пергамент і до готовності в розігрітій духовці до 160 градусів запікаємо протягом 10-15 хвилин, попередньо перевертаємо, щоб обжарились з усіх боків. І так м’ясо стане неймовірно ніжним і соковитим.
Потім виймаємо з духовки, знімаємо нитки і подаємо як самостійне блюдо або як гарнір.
Приємного апетиту!

Дивіться також:  Вареники з вишнею