Ніжні сирники

Ніжні сирники – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Як приготувати Ніжні сирники

Інгредієнти

* Сир – 500-600 гр.

* Яєчні жовтки – 3 шт.

* Борошно – 4-5 ст. л.

* Цукор – 3 ст. л.

* Ванілін – 1 ч. л.

*

* Щіпка солі

Приготування

1. Сир викласти в глибоку ємність і гарненько розім’яти виделкою. Великих грудочок бути не повинно. Приготувати сирники можна також на основі солодкої сирної маси.

Порада: деякі рецепти радять, щоб прискорити процес, подрібнити сир в блендер. Робити цього не рекомендується, оскільки продукт ризикує перетворитися в рідку масу, та вироби будуть схожі скоріше на оладки, ніж пишні сирники.

2. Додати до сиру жовтки, ваніль і сіль. Перемішати суміш до однорідної консистенції.

Порада: яйця збивати міксером або віночком не можна – зайве повітря тесту не потрібен, оскільки на сковороді сирники можуть роздутися, але після обпасти і перетвориться на млинці.

3. Далі всипати в сирне тісто цукор.

Порада: щоб правильно приготувати сирники, цукор краще додавати на останньому чи передостанньому етапі. Якщо додати до початку процесу, сир буде виділяти рідину, і маса може розплився на сковороді.

4. Просіяти борошно і всипати її до вмісту миски. Знову все перемішати. Багато борошна додавати не рекомендується, вона може зіпсувати смак. Цей рецепт сирників пропонує відповідні пропорції.

5. Столову ложку змочити у воді, взяти трохи сирної маси для формування сирника.

6. Злегка обваляти тісто в борошні, струсити надлишки. Потім сформувати акуратний гарний сирник.

7. Розігріти на сковороді олію, викласти вироби, і обсмажувати їх на середньому вогні до рум’яного кольору з кожної сторони.

Порада: на даному етапі важливо врахувати, як правильно смажити сирники. На сильному вогні не можна, оскільки рідина з тіста повинна випаровуватися рівномірно та поступово, щоб в результаті досягти пишноти виробів. На дуже повільному вогні також небажано: тісто вбере масло і скоринка буде рум’янитися повільно. Якщо масла для смаження додати багато, перш ніж викласти сирники на страву, потрібно потримати їх на паперовій серветці.

Готові красиві і апетитні сирники викласти на блюдо і подавати до столу зі сметаною, джемом або будь-якими іншими соусами.

Приємного чаювання!