Ніжний плов з яловичини

Час приготування: 1 год 30 хв.

Цей рецепт дуже простий у приготуванні і не забере у вас багато часу. Плов виходить дуже ніжним і підійде навіть дітям.

Інгредієнти

Кількість порцій: 5
Яловичина — 400-500 гр
Рис — 1 склянка
Ріпчаста цибуля — 1 шт.
Морква — 2 шт.
Спеції — за смаком
сіль, перець, лавровий лист, трохи паприки, чебрець

Як приготувати Ніжний плов з яловичини

У дитинстві плов у нас був стабільно щотижневим стравою, тато його чудово готував, але любив і поекспериментувати зі спеціями, м’ясом. Ось він і виходив завжди трохи різний, але дуже смачний. Я ж плов обожнювала, так і зараз з радістю уплетаю татів плов. Свій готую саме таким, тому що з появою маленької принцеси навчилася всі страви зводити до легкості і корисності, навіть борщ роблю без засмажки. Я б назвала плов жіночим. Якщо готувати з м’ясом індички або кролика, то цілком підійде і для діток. Зараз розповім як приготувати плов з яловичиною.

Покроковий рецепт

1


Вибираємо улюблену так пом’якше частина яловичини. У мене сьогодні лопатка Абердін. М’ясо до плову я завжди вимочую, щоб було менше жирності. Через пару годин вимочування даємо м’яса постояти і випустити зайву воду. Після промокнути паперовим рушником. Тепер озброїмося іншими необхідними інгредієнтами: склянка рису, ріпчасту цибулю, моркву, спеції за смаком (сіль, перець, лавровий лист, трохи паприки, чебрець). Іноді додаю до м’яса ворчестерський соус біле вино столове.

2

Яловичину наріжемо шматочками і кинемо на розігріту сковорідку политу олією. Поки яловичина обсмажується, злегка помішуємо її.

3

Нарізаємо дрібно цибулю і моркву кільцями ( люблю яскраву морквину в білому рисі, тому ніколи її не натираю). За бажанням, додаємо в м’ясо чайну ложку ворчестерського соусу і дві столові ложки білого вина.

4



Яловичині потрібно багато часу для приготування, тому після того, як вона підрум’янилася, додаємо трохи водички, щоб протушилась хвилин 20-30. Додаємо сіль, перець і лавровий лист. Можна трохи паприки і чебрецю. Поки можна гарненько промити рис. Через півгодини кидаємо в м’ясо цибулю і моркву, а через 10 хвилин заливаємо двома склянками кип’яченої води.

5

Як тільки вода закипить, кидаємо рис. Накриваємо кришкою і на маленькому вогні тушкуємо до готовності. Як тільки вода випарується – страва готова. Дайте ще постояти 15 хвилин під кришкою.

6

Всіх до столу. Приємного апетиту!

Дивіться також:  Чанахи