Ніжний сніговий баклажан

Час приготування: 50 хвилин

Якщо ви великий фанат цього воістину смачного овоча, то сміливо збирайте всі прості інгредієнти і приступайте до приготування. Смак вас обов’язково порадує!

Інгредієнти

Кількість порцій: 6
Баклажани — 2 шт.
Помідори — 4 шт.
Майонез — 150 р.
Часник — 4 зубчики
Сир — 100 р.
Борошно — 2 ст. ложки
Масло рослинне — 40 мл
Сіль — 1 ч. ложка

Як приготувати Ніжний сніговий баклажан

Закуски з баклажанів є безпрограшним варіантом на будь-якому святковому столі. Даний рецепт не відрізняється складністю, тому в сезон овочів таку закуску можна готувати і на кожен день.

Покроковий рецепт

1

Для того, щоб баклажан не був гірким, його слід нарізати і, рясно посолов, залишити в мисці протягом 30 хвилин.

2



По закінченні вказаного часу промиваємо баклажани в проточній воді і присаживаем дрібкою солі. Далі розігріваємо олію в сковороді і, обваляти кожен шматочок у борошні, укладаємо в розігріте масло для обсмажування.

3


Смажимо баклажани по три хвилини з кожного боку до появи красивою рум’яної скоринки. Далі знімаємо баклажани на паперові рушники, щоб зайве масло вбралося в них.

4


Поки смажаться баклажани, необхідно нарізати кільцями помідори і зробити заправку. Для цього змішаємо измельчений часник з майонезом.

5

Після того, як всі обсмажені баклажани, викладаємо їх на велике блюдо. Врахуйте, що закуску необхідно буде відправляти в мікрохвильову піч, тому тарілка з металевими малюнками не підійде.

6

Далі укладаємо на кожен баклажан кільце помідора і змащуємо соусом.

7


Зверху укладаємо тертий сир і відправляємо в мікрохвильову піч на 2-3 хвилини, щоб сир розплавився. Страва готова!

Дивіться також:  Шашлик з овочів