Ніжний суп з курячими шлунками

Ніжний суп з курячими шлунками – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Як приготувати Ніжний суп з курячими шлунками

На просторах мережі інтернет мало не щогодини з’являється безліч рецептів. Кожен з них унікальний по своєму. Адже господині різні, отже і готують по-різному. У цій статті піде мова про те, як смачно приготувати суп з курячих шлуночків. Рецепт простий, приготування не забере багато часу. На суп підуть наступні продукти:
1) Картопля 5-6 штук;
2) Курячі шлунки 300 грам;
3) Морква 1 штука (велика);
4) Цибуля 2 середніх;
5) Помідори 3-4 невеликих;
6) Болгарський перець 3 штуки (по одному жовтий, червоний і зелений);
7) Зелень кропу і петрушки;
8) Соняшникова олія для смаження;
9) Сіль, спеції за смаком;
10) Рисова крупа – приблизно 150 грам.
Підготовлені інгредієнти можна приступати. В першу чергу промиваються шлунки, очищаються від піску, відходів, відкладається жир. У невелику каструлю викласти в шлуночки, налити холодної води, варити близько 25 хвилин, м’ясо повинно бути м’яке. Картоплю очистити від шкірки, нарізати кубиками, викласти в окрему миску і залити водою, так він не потемніє, піде зайва частина крохмалю. Цибулю і моркву почистити, обполоснути водою. Окремо у каструлю налити воду, додати картоплю і поставити на вогонь варитися.
Поки готується картопля можна приступати до піджарки. Цибулю дрібно нарізати, моркву натерти на тертці або нарізати дрібною соломкою. У сковороду влити олію, висипати цибулю, смажити протягом 3 хвилин, після цього додати моркву, смажити разом ще 3 хвилини. Шлуночки нарізати довільними частинами і відправити на сковороду прожарити. З помідорів видалити серцевину, нарізати невеликими кубиками, відправити на сковорідку. Тушкувати все разом 7 хвилин. У цей час нарізати маленькими шматочками болгарський перець, викласти до овочів обсмажуватися.
Коли картопля зварився до нього додати промитий рис, варити до готовності крупи – 10 хвилин. Приготування майже закінчилося. На завершення необхідно висипати піджарку в каструлю з супом, добре перемішати, додати сіль і спеції, покласти лавровий лист. Довести суп до кипіння, варити ще 2 хвилини на слабкому вогні. В довершення приготування в каструлю додати нарубану зелень. Подавати на стіл гарячим або теплим.
Дане блюдо має безліч корисних для організму вітамінів. Приємне на смак, ніжне й ароматне. Можна радити друзям і знайомим, він обов’язково оцінять рецепт. Приємного апетиту.