Низькокалорійне сациві з курячої грудки

Час приготування: 30 хвилин

Дієтична варіація на сациві — смачно, ситно і просто!

Інгредієнти

Кількість порцій: 2
Куряча грудинка — 1 шт.
Цибуля — 1 шт.
Часник — 2 шт.
Волоські горіхи — 25 гр.
Борошно — 1 ч. л.
Хмелі-сунелі — 1 / 2 ч. л.
Чебрець — 1/2 ч. л.
Червоне сухе вино — 30 мл
Сіль — 5 гр.
Корінь імбиру — 5 гр.

Як приготувати Низькокалорійне сациві з курячої грудки

Сациві — це національне грузинське блюдо, яке вбирає в себе весь колорит Грузії. Тут і волоські горіхи, і курка і ароматні трави. Хочу розповісти вам про свою варіації на сациві, яке менш калорійне, але також дуже смачне і поживне. Аромат горіхів і спецій доповнюють ніжну курячу грудинку, а пікантний імбир і вино відтіняють смак інгредієнтів. В кінці страву можна посипати кінзою або петрушкою. Спробуйте приготувати таке легке і поживне блюдо, і ви точно не будете розчаровані.

Покроковий рецепт

1

Підготувати всі інгредієнти для сациві. Для низькокалорійної версії я використовую курячу грудинку, але її можна замінити на різні частини курки пожирніше. Грудку необхідно гарненько вимити, очистити цибулю, часник і горіхи.

2

Нарізати грудинку невеликими поздовжніми шматочками.

3

Розтопити в гарячій глибокій сковороді шматочок вершкового масла і обсмажити на ньому курячу грудинку.

4

Додати до м’яса нашаткованою кубиками цибулю.

5

Подрібнити волоські горіхи з допомогою ступки або блендера. Нашаткувати дрібним кубиком корінь імбиру і часник.

6

Додати до м’яса червоне вино, горіхи, імбир, часник, чорний мелений перець, чебрець і приправу хмелі-сунелі.

7

Коли курка буде готова, додати трохи борошна для загустіння страви.

8

Подавати сациві з рисом, картопляним гарніром або келихом вина до столу. Приємного апетиту!

Дивіться також:  Чахохбілі з курки