Обсмажена свинина, запечена у фользі, з вишневим соусом

Час приготування: 50 хвилин

Спробуйте рецепт свинини, спочатку обсмаженої, потім запеченою. Особливістю цього рецепту є те,що свинину будемо маринувати соєвим соусом шляхом шприцювання. Виходить дуже соковите м’ясо!

Інгредієнти

Кількість порцій: 2
м’якоті свинини (свинна вирізка) — 500 г
сіль, перець — за смаком
соєвий соус — 3 столові ложки
рослинна олія — 2 столові ложки
Вишневий соус:
вишня — 2 склянки
цукор — за смаком
сіль — щіпка
перець мелений — за смаком

Як приготувати Обсмажена свинина, запечена у фользі, з вишневим соусом

Пропоную спробувати рецепт свинини, маринованої в соєвому соусі. Свиняче м’ясо спочатку будемо маринувати шляхом шприцювання, тобто будемо робити їй уколи. Але для початку обсмажимо свинину цілим шматком на розпеченому рослинному маслі,щоб утворилася скоринка і м’ясо залишилося соковитим. Доповнимо цей рецепт брусничним соусом.

Як м’якоті свинини, краще всього брати свинячу вирізку. Вона і готується швидше, і з нею ви не помилитеся. Вийде соковитою і м’якою, якщо не перетримати в духовці.

Покроковий рецепт

1

Свинячу вирізку натираємо сіллю і перцем. На сильному вогні на рослинній олії обсмажуємо свинину цілим шматком зі всіх боків до рум’яного кольору.

2

Знімаємо з вогню, викладаємо на фольгу і шприцуем його соєвим соусом.

3

М’ясо солимо, перчимо, підливаємо трохи соняшникової олії, загортаємо м’ясо у фольгу і ставимо в духовку на 25 хв при температурі 200 градусів. З часу запікаємо з такого розрахунку: 500 грам – 25-30 хвилин, якщо вага м’яса більше, збільште час готування.

4

Тепер розповім, як приготувати вишневий соус для свинини. Візьмемо вишню (у мене заморожена), але якщо ви берете свіжу, кісточки, звичайно, потрібно видалити. Заллємо вишню вином.

5

Додамо цукор, щіпку солі, поперчити, доведемо до кипіння і проваримо хвилин 20. В принципі соус готовий. Але його можна подрібнити в комбайні або за допомогою блендера. Перед подачею варто остудити соус.

6

Готову свинину нарізаємо і подаємо з соусом. Добре підходить до гарніру з круп і/ або овочів.

Дивіться також:  Горбуша в лимонно-кефирном соусі