В осінньому гювече я використовую різні сезонні овочі. Вони запікаються з м’ясом у глиняному горщику.
Інгредієнти
свинина (лопатка) з кісткою – 1,2 кг | |
копчена грудка – 300 г | |
морква – 5-6 шт. | |
картопля – 700 г | |
цибуля ріпчаста – 4-5 головок | |
червоний перець – 2-3 шт. | |
баклажан – 1 шт. | |
качан цвітної капусти – 1 невеликий | |
кабачок – 2 шт. | |
помідор або половина банки консервованих томатів – 3-4 шт. | |
часник – 4 головки | |
сіль – 6 г | |
стебло селери – 1/2 стебеля | |
гіркий перець – 4-5 шт. за бажанням | |
петрушка – 1/2 пучка | |
чорний перець в зернах – за смаком | |
червоний перець – за смаком меленого | |
масло – 70 мл |