Освіжаючий кавовий щербет з коньяком

Час приготування: 7 годин

У жаркий день цей десерт доведеться як не можна до речі! Отже, освіжаючий кавовий щербет з коньяком…

Інгредієнти

Кількість порцій: 1
подрібнений кардамон — на свій смак
не дуже жирні вершки — 230 мл
тертий мускатний горіх — на свій смак
високоякісний коньяк — 3 ч. ложки
соус шоколадний — за бажанням
тонкомолота ароматна кориця — на кінчику ч. ложки
цукрова пудра — 160 г
натуральний, міцний свіжозварену каву — 150 мл

Як приготувати Освіжаючий кавовий щербет з коньяком

Кулінари сперечаються про те, чи є щербет просто прохолодним напоєм або ж це просто східний десерт, крім того, ведуться і суперечки про те, яка країна є батьківщиною цього чудового освіжаючого ласощі.
Ніхто, звичайно, сперечатися не буде про те, що прийшов такий незвичайний десерт в нашу країну зі Сходу, батьківщиною його вважається Туреччина, однак аналогічне ласощі готувалося і в Індії.

У Росії В радянський період десерт під назвою «щербет» почали продавати досить давно, він був схожий трохи на халву і готувався з вершково-фруктової основи.

Зараз щербетом кулінари називають дуже густий освіжаючий напій, який готується з будь-яких фруктів або стиглих ягід, а також жирного молока або вершків, до нього додатково додають різні прянощі, надають східній солодощі особливу принадність. Дуже часто суміш для щербету заморожується, у цьому випадку десерт вже нагадує морозиво, подають його в порційних стаканчиках з чайними ложечками.

Цей чудовий і дуже ароматний, освіжаючий десерт чудово підійде для літнього меню, але призначене таке ласощі для дорослих, так як в його склад входить коньяк.

Покроковий рецепт

1

Для початку слід зварити за всіма правилами міцну каву в турці, як тільки цей ароматний напій буде готовий, відразу ж процідити його через дрібне ситечко від гущі. Насипати в свіжозварений густий кава спеції зі списку, підготувати іншу ємність, в неї влити вершки середньої жирності, насипати в цю ж посуд цукрову пудру і збити ці інгредієнти міксером дуже ретельно, потім додати запашну каву зі спеціями і коньяк в достатній кількості.

2

Тепер кавово-коньячну суміш потрібно перелити в ємність з пластику, відправити годин на шість в морозильну камеру, накривши кришкою, періодично щербет потрібно діставати і перемішувати, щоб він заморозився рівномірно.

3

По закінченні вищевказаного часу вийняти з морозильної камери кавово-коньячний освіжаючий щербет, розкласти цей десерт в чаші рівними порціями, можна полити густим шоколадним соусом, потім подавати до столу.

Дивіться також:  Суп з пельменями по-турецьки