Готувати це незвичайне блюдо можна з будь-яких морепродуктів, але краще використовувати для цієї мети великі креветки.
Інгредієнти
великі креветки — дванадцять штук |
цибуля салатний великий — дві штуки |
подрібненого свіжого імбиру — 1 столова ложка |
великі часточки часнику очищені — три штуки |
подрібнений свіжий чебрець — одна ч. ложка |
олія оливкова холодного віджиму — половина чашки |
свіжовичавленого апельсинового соку — 1/4 склянки |
соєвого соусу — 2 столові ложки |
рисового винного оцту — 1 столова ложка |
меду — 2 столові ложки |
нарізаного зеленого цибулі — 1/3 чашки |
кукурудзяного крохмалю — 1 столова ложка |
вода — 1/3 склянки |
паста — будь-яка |
Як приготувати Паста з креветками в незвичайному соусі
Райська їжа з незвичайним соусом для креветок!
Покроковий рецепт
Зварити Пасту відповідно до інструкції в злегка підсоленій воді. Готову пасту відкинути на друшляк і дати стекти зайвій воді.
Почистити і дуже дрібно порубати обидві салатні цибулини. Потім перекласти їх в каструлю з прогрітим оливковою олією, додати подрібнений чебрець, дрібно нарізаний часник і імбир.
Обсмажувати цибулю з іншими компонентами при регулярному помішуванні приблизно вісім хвилин.
Зменшити вогонь і смажити на слабкому вогні інгредієнти протягом десяти хвилин. Далі влити в каструлю апельсиновий соус, винний оцет. Продовжити процес гасіння до тих пір, поки об’єм рідини не зменшиться наполовину.
У кухоль наливають трохи води (1/3), розводимо в ній кукурудзяний крохмаль, додаємо мед. Приготовану суміш виливаємо в сковороду з підготовленим соусом.
Як тільки соус буде готовий, процідити його через найдрібніше сито. Після цього прогріти ще трохи масла в тій сковороді, де раніше готувався цибулю.
Почистити креветки, залишити в них хвостики, потім викласти ці морепродукти в сковорідку, присипати їх лимонним перцем і сіллю, обсмажувати хвилин десять.
Далі креветки приготовлені перекласти на блюдо з пастою. Полити морепродукт соусом, після чого посипати рубаним цибулею і подавати до столу.