Паста з пряними травами і помідорами по-італійськи

Час приготування: 40 хвилин

За класичним італійським рецептом можна приготувати ситну пасту з чебрецем і смаженими помідорами.

Інгредієнти

Кількість порцій: 3
дрібні помідори — 600 г
тонкомолота сіль кам’яна — за смаком
сухе листя чебрецю — одна ч. ложка
спагетті — 350 г
рубаний часник або сухий — півтори ч. ложки
мелений чорний перець — за смаком
пармезан тертий — 70 г
кукурудзяна або оливкова олія — 30 мл
базилік свіжий — кілька листя

Як приготувати Паста з пряними травами і помідорами по-італійськи

Спагетті з ароматними травами, часником і помідорами по-італійськи

Покроковий рецепт

1

Згідно з інструкцією відварити спагетті в підсоленій киплячій воді. Потім підготувати велику сковороду і прогріти в ній якесь масло.

2

Нарізати невеликими кубиками помідори, перекласти їх у сковорідку, додати подрібнені сухе листя чебрецю і рубаний часник, обсмажувати ці компоненти в гарячому маслі на вогні середньої сили.

3

Готувати овочі при частому помішуванні протягом десяти хвилин. Потім в сковороду додати спагетті і гарненько перемішати. Тут же вимкнути вогонь.

4

Підготувати блюдо і перекласти на нього спагетті. Зверху посипати рубаним базиліком.

5

Подавати пасту з пряними травами і обсмаженими помідорами в гарячому вигляді до столу з тертим пармезаном. Приємного апетиту!

Дивіться також:  Паста Карбонара з вершками