Печеня з бараниною і овочами по-домашньому

Інгредієнти

Баранячі ребра — 500 г
Ріпчаста цибуля — 1 велика головка
Морква — 1 шт.
Болгарський перець — 1 шт.
Картопля — 1 кг
Спеції — будь-які на свій смак
Сіль — за смаком
Мелений чорний перець — за смаком
Рослинне масло — 2 -3 столові ложки

Як приготувати Печеня з бараниною і овочами по-домашньому

Пропоную вам печеня з бараниною і овочами по-домашньому. Баранина — м’ясо досить жирне, тому не переборщіть з маслом при смаженні. Картоплю, обсмажену таким чином, не розварюється під час варіння і залишиться цілим. Але при цьому не втратить своєї м’якості і розсипчастості. Іноді, по настрою і наявності :-), я додаю дрібно порізані помідори. Але в цей раз у мене їх не виявилося, тому задовольняємося тим, що є. За бажанням можете додати. Досить 1 — великого або 2-х маленьких штук. З спецій я використовую трохи аджики (1 чайну ложку) і хмелі-сунелі (теж 1 чайну ложку). Ви можете додати свою улюблену приправу. Після тривалої варіння м’ясо баранячих реберець тане в роті. Загалом, виходить дуже смачне і ароматне печеня по-домашньому!

Покроковий рецепт

1

Баранячі реберця промити під проточною водою, обсушити, порізати на порційні шматочки. Підготовлені реберця швидко обсмажити в казані на розпеченому рослинному маслі. Рослинну олію слід використовувати обмеженої кількості, так як баранина містить достатню кількість жиру.

2

Підготувати овочі. Ріпчасту цибулю почистити, порізати півкільцями крупно. Моркву почистити, довільно нарізати ножем на великі шматки. У болгарського перцю видалити плодоніжки і серцевину, порізати на шматочки. Картоплю почистити, порізати навпіл або на 4 частини.

До подрумянившимся ребрышкам додати нарізану півкільцями цибулю, перемішати.

3

Смажачи на середньому вогні і, постійно помішуючи довести цибулю до м’якого стану. Потім додати картоплю, нарізану великими шматками. Хвилин 5-10 обсмажувати все на сильному вогні, не забуваючи при цьому стояти біля плити і весь час перемішувати овочі з м’ясом.

4

У казан додати воду, покласти моркву і болгарський перець, нарізані раніше великими шматками. Після закипання заправити все спеціями. Спекотне посолити і поперчити за смаком.

5

Тепер необхідно зменшити вогонь до мінімуму, накрити щільно не казан кришкою і продовжувати варити до готовності. Рідина повинна википіти майже повністю. У готовому блюді бажано бачити її поменше. Чим менше рідини, тим менше це буде схоже на суп, а вийде смачне і красиве друге блюдо — печеня з баранячими реберцями. Але якщо ви любите їсти овочі в прихлебку, трохи збільште кількість води, солі та спецій у кроці 4.

6

Печеня з бараниною і овочами по-домашньому готово. Розкласти печеня по глибоких тарілках. Подавати до столу негайно. Приємного апетиту!

Дивіться також:  Соковиті котлети з баранини