Перець фарширований мясом та рисом

Фаршировані перці — недороге, але дуже смачна страва. Більше того, щоб насититися, досить одного або двох перців — це ситне блюдо.

Інгредієнти

Болгарський перець — 1 кг.
Свиняче м’ясо — 500 гр.
Рис — 1 скл.
Цибуля — 2 шт.
Морква — 1 шт.
Помідор — 1 шт.
Томатна паста — 1 ст. л.

Як приготувати Перець фарширований м’ясом та рисом

У літній час приготувати перець не складе праці. Для його приготування можна використовувати різне м’ясо: свиняче, куряче, качине, кроляче. Смачно з будь-яким м’ясом. Якщо використовувати перець з товстими стінками, тоді потрібно буде його варити трохи довше. Я зазвичай готую з жовтого перцю.

Покроковий рецепт

М’ясо і одну цибулину перемелюю на м’ясорубці.

З перцю видаляю ніжки і насіння.

Рис заливаю водою і 10 хвилин варю на маленькому вогні. Напівготовий рис додаю до фаршу, солю і перчу всю масу.

Наповнюю кожен перець підготовленим фаршем і викладаю його в каструлю.

Ще одну цибулину ріжу, тру моркву на тертці і висипаю овочі в сковороду. Туди ж ріжу помідор і додаю томатну пасту. Всі пережариваю.


У каструлю з перцями наливаю води, щоб вона повністю покрила його. Готову піджарку висипаю в каструлю. Щоб перець не піднімався, поверх нього ложу неглибоку тарілку, яка буде притискати перці. Протягом 1 години варю фарширований перець. Якщо використовується куряче м’ясо, тоді час варіння можна зменшити до 45 хвилин.

Готовий перець можна подавати зі сметанною або майонезом. Фарширований овоч можна їсти без бульйону, в якому він варився. Ми ж любимо рідина, тому подаємо його в глибоких тарілках.

Дивіться також:  Кебаб із свино-яловичого фаршу з баклажанами (по-турецьки)