Пісна грибна юшка з картоплею і селерою

Час приготування: 45 хвилин

Простий, але ситною юшкою можна досита нагодувати всю сім’ю. Вона готується без м’яса, але за рахунок великої кількості овочів виходить корисною.

Інгредієнти

Кількість порцій: 6
картопля — 200 гр
селера — 200 гр
свіжі гриби — 200 гр
морква — 1 шт.
цибуля ріпчаста — 1 луковичка
масло — для смаження
зелень — 2 гілочки
перець з сіллю — за смаком
сушений майоран — за смаком
кмин — за смаком

Як приготувати Пісна грибна юшка з картоплею і селерою

Грибну юшку можна приготувати з будь-яких грибочків, найдоступніших або улюблених. Для ситості додаються овочі: картопля, селера, морква, цибуля.

Покроковий рецепт

1

1. Воду доводять до кипіння, закидають у неї порізану кубиками картоплю. Корінь селери очищають і не крупно нарізають, закидають у воду.

2

2. Гриби очищають, ріжуть скибочками або шматочками (кому як подобається) і теж кладуть в каструлю.

3

3. Моркву очищають, ріжуть кубиками. Цибулинку шаткують і разом обидва овоча смажать на розпеченому маслі, потім відправляють в суп.

4

4. Солять і перчать за смаком. Додають нашатковану зелень і прянощі. Варять до м’якості овочів, періодично помішуючи вміст каструлі.

5

5. При подачі в юшку можна додати сметанки. Приємного апетиту!