Пісна закуска-гарнір з овочів та печериць

Час приготування: 50 хвилин

Картопляна закуска добре втамує голод в будні і свята. Вона готується не довго, може послужити і гарніром до м’яса.

Інгредієнти

Кількість порцій: 3
несолоного масла або екстра-оливкової олії — 4 столові ложки
цибулини, очищені і нарізані — 2 головки
сіль і мелений чорний перець — за смаком
зеленої квасолі — 150 г
рослинної олії — 2 столові ложки
гриби маленькі, розрізані на чверті — 250 г
цибуля-шалот, дрібно нарізаний — 1 середній
часнику, подрібненого (близько 4 чайних ложок) — 4 середніх зубчики
свіже листя чебрецю — 1 чайна ложка
соєвого соусу — 1 чайна ложка
соку з 1 лимона — 1 чайна ложка

Як приготувати Пісна закуска-гарнір з овочів та печериць

Приготування цієї страви можна прискорити, заздалегідь відваривши стручкову квасолю і картоплю.

Покроковий рецепт

1

Нагрійте у великій чавунній сковороді на середньому вогні масло. Додайте порізану цибулю, посоліть, поперчіть, зменшіть вогонь до мінімуму і тушкуйте, періодично помішуючи, до тих пір, поки цибуля не стане карамельного золотистого кольору (приблизно 20 хвилин).

2

Поки гаситься цибулю, відваріть до готовності зелену стручкову квасолю (близько 3-5 хвилин). Злийте воду і промийте під прохолодною проточною водою. Відкладіть в сторону.

3

Нагріти олію у великій сковороді. Додайте порізані гриби і смажте, періодично помішуючи, поки вони не ужарятся і не вийде зайва рідина (близько 10 хвилин). Потім зменшіть вогонь і додайте за смаком сіль і перець.

4

Додайте цибулю-шалот, подрібнений часник, чебрець і тушкуйте, помішуючи близько 30 секунд.

5

Потім додайте соєвий соус і відразу гарненько перемішайте.

6

Тепер змішайте всі смажені/тушковані продукти, додайте зелену відварену квасолю, збризніть все лимонний сік. Ще раз всі прогрійте, перемішайте і подавайте до столу.

Дивіться також:  Свинячий паштет з курячої грудкою і грибами