Плов з куркумою

Час приготування: 1 год 30 хв.

Приготувати плов не складно, але дотримуватися послідовність кроків слід уважно, щоб вийшов той результат, який порадує всю сім’ю.

Інгредієнти

Кількість порцій: 4
Свинина — 400 гр
Рис пропарений — 250 гр
Морква — 1 велика
Цибуля ріпчаста — 2 шт
Часник — 4-5 зубчиків
Куркума — 1 / 2 ч. л.
Сіль, перець — за смаком
Суха аджика — 1 ст. л.
Вода — 500 — 700 мл

Як приготувати Плов з куркумою

Національне блюдо багатьох народностей люблять готувати у всіх країнах. Улюблені рецепти страви стають надбанням сім’ї. Плов з куркумою і часником виходить насиченим і ароматним. Його можна приготувати в мультиварці або в казані.

Покроковий рецепт

1

Залити рис водою, щоб він збільшився в об’ємі. Цибулю і моркву очистити, промити м’ясо.

2

Свинину краще вибирати нежирну. Нарізати довільно невеликими кубиками.

3

Моркву натерти на крупній тертці або нарізати смужками.

4

Цибуля надає плову соковитість і незабутній аромат. Цибулини нарізаємо півкільцями і додаємо ще раз навпіл.

5

На дно чаші мультиварки кладемо м’ясо, потім моркву і цибулю.

6

Додаємо сіль, перець, суху аджику, куркуму. Перемішувати не треба.

7

Укладаємо зубчики часнику.

8

Викладаємо рис. Рис беру довгозернистий пропарений, він ідеально підходить для приготування плову. Перш ніж замочувати, промити в 2-3 водах.

9

Наливаємо воду, щоб повністю закрити рис і зверху залишався 1 палець. Закриваємо кришку мультиварки. Встановлюємо режим — плов на 1 годину. Плов в мультиварці зберігає всі свої корисні якості, а куркума надає йому гарний зовнішній вигляд. Приємного апетиту.

Дивіться також:  Рецепт холодцю в мультиварці-скороварці