Плов з яловичини по-узбецьки

Час приготування: 2 год 10 хв.

Плов — це змішані аромати спецій, м’яса, моркви та зіри. Це блюдо додасть вашому столу вишукування і східний шарм.

Інгредієнти

Кількість порцій: 8
Яловичина — 1 кг
Рис — 1кг
Морква — 1 кг
Родзинки — півсклянки
Горох Нут — півсклянки
Часник — головка
Спеції — за смаком
Соняшникова олія — 200
Цибуля — середня цибулина

Як приготувати Плов з яловичини по-узбецьки

Плов — національна узбецька страва, яке має безліч видів: весільний, з айвою, з грушами, родзинками і барбарисом. Ми будемо готувати плов, який зазвичай узбеки готують не на свято, а на «кожен день».

Покроковий рецепт

1

М’ясо для плову потрібно брати свіже та якісне. Добре підійде м’ясо задньої ноги або лопаткова частина. Помийте і обітріть м’ясо паперовим рушником. М’ясо треба нарізати великими шматками. Це дуже важливо! Покладіть м’ясо в заздалегідь розігрітий казан з олією. Обсмажувати на середньому вогні. Не гасити! У цей час можна почистити і нарізати великою соломкою моркву. Обсмажуємо м’ясо до золотистого кольору, потім кладемо цибулю, нарізану півкільцями. Обсмажуємо ще 5-7 хвилин.

2

Покладіть моркву і обсмажуйте, поки морква не стане податливою і м’якою, близько 10 хвилин. Не допускайте того, щоб морква розвалювалася.

3


Після того як морква підсмажилася, налийте води 1,7 л. , покладіть нут. Ця суміш називається казан. Зірвак вариться 30-40 хвилин на середньому вогні.

4

Покладіть сіль, так щоб зірвак здавався трохи пересоленим, т. до рис не солиться. Покладіть родзинки, зіру. Помийте рис, добре злийте воду і укладіть зверху, розрівняйте. Якщо все зроблено за рецептом, вода буде покривати рис на полфаланги. Рис краще брати дліннозерновой, але підійде і просто хороший великий рис.

5

Варіть на середньому вогні, поки рис злегка не з’явиться над водою. Тоді покладіть зверху головку часнику і щільно закрийте кришкою. Варіть 40 хвилин, не відкриваючи кришку. Це важливо!

6

Перемашайте плов і залиште нудитися на 10 хвилин.

7

Плов готовий! Всім приємного апетиту! Отримуйте задоволення не тільки від їжі, але і від її приготування.

Дивіться також:  Фаршировані листя винограду (Далма)