Poke з червоною рибою, бобами і авокадо

«Poke» легко можна перетворити із закуски або салату в основне блюдо. Все залежить від того, з чим ви подасте.

Інгредієнти

рис — 200 г
дрібна морська сіль — 3/4 ч. л. для варіння рису
боби — 2 чашки свіжі або заморожені
морква — 1 шт.
насіння кунжуту — 1-2 ч. л.
пластівці норі — 1 ст. л.
цибуля порей — при подачі
Паста з авокадо:
авокадо — 1-2 ч. л.
лимонний сік — 2 ч. л.
васабі (порошок) — 1 велике стигле
сіль — щіпка
Маринад для риби:
червона риба — 200 г
оливкова олія — 2 ч. л.
імбир — 1 ч. л.
сіль — за смаком

Як приготувати Poke з червоною рибою, бобами і авокадо

Корисне і надзвичайно просте блюдо «poke» родом з гавайської кухні. Зараз його подають у всіх азіатських ресторанах світу. Для того, щоб спробувати одну з найпростіших варіацій популярного страви, зовсім необов’язково йти в дорогий ресторан. Приготуйте свій «покер» в домашніх умовах.

Покроковий рецепт

1. Приготуйте рис, відваріть, а краще доведіть його до готовності в пароварці.

2. Поки рис готується, приготуйте крем з авокадо і васабі. За допомогою ложки вичистити м’якоть авокадо і перекладіть в кухонний комбайн. Подрібніть, потім додайте лимонний сік, порошок васабі і сіль. Спробуйте і налаштуйте по своєму смаку.

3. Червону рибу наріжте кубиками.

4. У середній мисці змішайте лимонний сік, оливкова олія, імбир і сіль. Червону рибу перемішати в маринаді. Залишити маринуватися не менше ніж на 20 хвилин.

5. В сухій сковороді на середньому вогні підсмажити насіння кунжуту, часто помішуючи до ароматного стану, близько 2-3 хвилин. Зняти з вогню і відкласти в сторону.

Дивіться також:  Салат вітамінний

6. Моркву почистити і натерти на тертці.

7. У глубокою тарілку викладіть рівним шаром рис. Зверху розташуйте: рибу, пасту з авокадо, боби і моркву. Посипати пластівцями норі, підсмаженими насінням кунжуту і прикрасити колечками зеленого лука.