Пончики в цукровому сиропі

Час приготування: 1 година

Дуже швидко можна приготувати ароматні пончики з прісного тіста.

Інгредієнти

Кількість порцій: 1
борошна — 400-430 г
рослинної олії — 1 ложка
солі — трохи
яйця — 4
рафінована олія — для фритюру

Як приготувати Пончики в цукровому сиропі

Дуже швидко можна приготувати ароматні пончики з прісного тіста.

Покроковий рецепт

1

В яйця потрібно влити олію і покласти сіль. Масу злегка збивають і, порціями засинаючи просіяне борошно, замішують м’яке тісто.

2

Потім його слід розділити на шматки і скачати з кожного ковбаску товщиною в півтора сантиметра.

3

Ковбаски в свою чергу потрібно розрізати на невеликі шматочки.

4

В глибокому казані добре розігрівають фритюр і викладають в нього порціями шматочки тіста. При смаженні їх потрібно акуратно перемішувати, щоб тісто підрум’янилося з усіх сторін.

5

Плаваючі рум’яні пончики виймають шумівкою і перекладаю в друшляк, щоб видалити зайве масло. Залишають їх остигати.

6

Залишається приготувати цукровий сироп. Для нього беруть по половині склянки води і цукру, ложку меду. Поєднавши складові, доводять сироп до кипіння, проварюють кілька хвилин і знімають з вогню.

7

У гарячий сироп опускають охолоджені пончики. Відразу ж їх виймають і викладають гіркою на тарілку.

8

Пончики можна подати до чаю або кави, попередньо посипавши цукровою пудрою.