Повітряна гарбузова запіканка з куркою

Повітряна гарбузова запіканка з куркою – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Як приготувати Повітряна гарбузова запіканка з куркою

З солодкої гарбуза і курячого філе можна приготувати ситну повітряну запіканку, а подавати це блюдо рекомендується в гарячому вигляді на обід.
Інгредієнти:
– червоний салатний цибулю невеликий (три штуки);
– мелений перець чорний (3 м);
– очищена м’якоть гарбуза (680 г);
– несолоне масло вершкове м’яке (140 г);
– філе куряче (560 м);
– незбиране молоко (280 мл);
– харчова ароматизована сіль (за смаком);
– горіх мускатний мелений (6 г);
– тростинний цукор-пісок (27 г);
– відбірні яйця курячі сирі (три штуки);
– твердий сир тертий (16 м).
Процес приготування:
Підготувати якусь глибоку форму для запікання, гарненько змастити її шматочком вершкового масла, після цього гарбуз почистити і нарізати її тонкими пластинками.
Викласти шаром половину гарбузових пластинок, присипати їх меленим мускатним горіхом і сіллю, після цього почистити червоний лук і дуже тонко його нашаткувати і викласти на гарбуз.
Тоненькими пластинками нарізати куряче філе, розподілити його на шарі з шинкованої цибулі, присипати м’ясо невеликою кількістю перцю, злегка посолити.
Зверху викласти решту нарізані пластинки гарбуза, присипати їх мускатним горіхом і злегка посолити, після цього приготувати заливку.
У глибоку вільну посуд насипати достатню кількість цукрового піску, додати курячі яйця, влити молоко, збити всі вищевказані інгредієнти. Вилити приготовлену заливання у форму, зверху присипати тертим сиром, потім закрити ємність для запікання харчовою фольгою і відправити її в духовку, розігріту до 185 градусів, на сорок хвилин.
Як тільки гарбузова запіканка з куркою буде готова, перекласти її на блюдо і злегка остудити, потім подавати зі сметаною або яким-небудь соусом до столу.