Пряна чечевичная юшка з мигдалевими пластівцями і імбиром

Час приготування: 50 хвилин

Смачна і красива чечевичная юшка.

Інгредієнти

Кількість порцій: 8
зелена сочевиця — 230 г
бульйон курячий — 820 мл
кінза свіжа зелень — один невеликий пучок
мигдальні пластівці — одна жменя
морква середнього розміру — одна штука
приправа каррі — половина ч. ложки
соковитий цибуля ріпчаста середнього розміру — одна головка
морська сіль середнього помелу — на свій смак
імбирний корінь свіжий невеликого розміру — одна штука
мелений перець чилі — чверть ч. ложки
великий часниковий зубець — три штуки
мелений чорний перець — на смак
кминні насіння — половина
ароматне масло оливкове — півтори ст. ложки

Як приготувати Пряна чечевичная юшка з мигдалевими пластівцями і імбиром

Для приготування такої юшки з сочевиці рекомендується який-небудь м’ясний бульйон, в цьому випадку блюдо вийде ще більш ситним.

Покроковий рецепт

1

Почистити спочатку всі овочі, ретельно промити їх, потім кубиками маленького розміру нарізати моркву, що стосується цибулі і часникових зубчиків, то їх слід дуже тонко нашаткувати.

2

У підготовленій важкій сковороді прогріти добре оливкова олія і в ньому протягом шести хвилин обсмажувати все подрібнені овочі.

3

В цей же час очищений свіжий імбирний корінь крупно натерти, потім викласти до вищеназваних овочів на сковорідку, перемішати і продовжити процес смаження на тихому вогні.

4

Обсмажувати овочі потрібно при періодичному помішуванні до тих пір, поки цибуля не стане прозорим, в цей час можна поступово додати всі спеції із списку, гарненько перемішати і продовжити процес готування.

5

У каструлю середнього розміру влити достатню кількість курячого бульйону, до стану кипіння на вогні середньої сили довести його, потім додати промиту зелену сочевицю.

6

На помірному вогні варити сочевицю хвилин п’ять, потім разом з соком в каструлю додати нарізані шматочки помідорів, все перемішати і продовжити процес готування. Додати обсмажені овочі з сковорідки в каструлю з юшкою, ретельно перемішати, присипати на свій смак сіллю, перелити приготовану страву в тарілки, злегка остудити. Присипати приготовану сочевичну духмяну юшку рубаною ароматною зеленню і мигдальними пластівцями, потім подавати до столу.

Дивіться також:  Рис по-турецьки або «Pilav»