Рецепт майонезу

Швидкий у приготуванні соус з легкістю замінить покупної. Та і шкоди в ньому точно в рази менше. Інгредієнти є в кожному будинку, а смак в рази краще, ніж у магазинного.

Інгредієнти

яйця — 2 штуки
масло — 250 мл
лимонний сік — 1 столова ложка
сіль — 1/2 чайної ложки
цукор — 1/2 чайної ложки
гірчиця — 1 чайна ложка з верхом

Як приготувати Рецепт майонезу

Варто подбати заздалегідь про те, щоб дістати інгредієнти з холодильника, так як вони повинні бути кімнатної температури.

Покроковий рецепт


Готуємо інгредієнти. П’яту частину соняшникової олії я заміняю оливковою. Акуратно розбиваю яйця в тару для заглибного блендера, додаю сіль і цукор. Жовтки повинні залишитися цілими. Збиваю.

Сюди ж додаю гірчицю.

Ще раз збиваю. Готую склянку олії.

Вливаю масло тонкою цівкою в отриману суміш. При цьому необхідно постійно рухати блендером вгору-вниз.

Перекладаю вийшло в зручну посуд, додаємо лимонний сік, ще раз перемішуємо. Домашній майонез готовий. Якщо потрібно, щоб соус був більш густим, то просто додайте масло за таким же принципом, як в попередньому кроці.

Дивіться також:  Домашній майонез