Рецепт піци на молоці

Час приготування: 50 хвилин

Піца – одне з найпопулярніших страв італійської кухні. Для сучасної молоді, піца – невід’ємна частина в повсякденному раціоні. На полицях супермаркетів без праці можна купити піцу з різними наповнювачами. Зробивши замовлення по телефоні. У лічені хвилини рознощик піци доставить вам ароматну, смачну, соковиту піцу. Чи варто витрачати гроші і купувати готову піцу? Можна приготувати піцу в домашніх умовах? Чи вважається домашня піца корисною? Скільки часу займає приготування тіста? Подібного роду питання неодмінно промайнуть у підсвідомості початківців кулінарів. У даній статті ми поговоримо про процес приготування домашньої корисної піці, рецептурою ідеального тесту.

Інгредієнти

Кількість порцій: 5
борошно — 400 г
молоко — 250 мл
дріжджі сухі — 1 ч. л.
цукровий пісок — 1 ст. л.
сіль — 1 ч. л.
масло рослинне — 1 ст. л.
Сир твердий (Голландський) — 400 г
кетчуп для основи — 200 мл
ковбаса варена — 300 г
помідор — 1 шт.
перець болгарський — 1 шт.
майонез (домашній) — 30 г
зелень — за смаком

Як приготувати Рецепт піци на молоці

Трохи про піцу…
Найпоширеніша піца – з гострими ковбасками, в основному в ресторанних меню називається «Піца з пепероні». В Італії налічується понад 40 тис. піцерій і близько 10000 закладів фаст фуд. В нашій країні, нікого не здивувати різноманітністю рецептів та різноманітністю піци. За статистикою, в Росії найбільш популярна піца «Маргарита». Простота і неповторність цієї піци зашкалює. Але що заважає заощадити гроші і приготувати улюблену страву вдома? Немає нічого простіше і приємніше, ніж творчий процес на улюбленої кухні.
Переваги приготування піци будинку;
1. Економія;
2. Смакові якості;
3. Можливість додати інгредієнти за смаком;
4. Замінити шкідливі складові, на натуральні, домашні, корисні;
5. Час.
Здавалося б, немає нічого простіше, ніж замовити по телефону улюблену піцу і насолоджуватися моментом. Піца, яку ми приготуємо сьогодні, не тільки божественні, але і проста в приготуванні. Існує сотні різних варіантів піци. На основі цього рецепту і базових технологій, без праці можна приготувати такі види:
— Піца «Маргарита»;
— Піца «Гавайська»;
— Піца по-неаполітанськи;
— Піца «Сицилійська»;
— Піца «Чотири сезони», і багато інших.

Дивіться також:  Печиво з солоного тіста на ялинку

Найголовніші складові будь-якої піци це:
— твердий сир;
— томати;
— основа для піци;
— зелень.
Якщо гості на порозі, а в холодильнику немає нічого вартого уваги, цей рецепт саме для вас. Завдяки рецептом тіста, тепер я можу не тільки готувати чудову піцу на тонкій основі, а також пиріжки, коржики, лаваш і багато іншого. На приготування тіста йде рівно 10 хвилин. Що стосується начинки – політ вашої фантазії! Я прихильниця шкідливих продуктів, з цього, в моєму арсеналі, тільки натуральні продукти. Якщо мова йде про ковбасу, то я віддаю перевагу домашнім ковбас вищого сорту.

Приступаємо до приготування. Викладемо продукти, що б все було в полі зору, для зручності.

Покроковий рецепт

1

Підготуємо всі необхідні продукти. Приступаємо до приготування чарівного тесту.

2



У склянці розігріваємо молоко. Додаємо сіль, цукор, дріжджі. Ретельно розмішуємо до повного розчинення.

3


Виливаємо суміш у глибоку миску. Додаємо борошно порціями. Розмішуємо віночком. За бажанням можна додати яйце.

4

Після того, як консистенція стала густою, додаємо рослинне масло. Перемішуємо ложкою.

5

Викладаємо тісто на стіл і вимішуємо 7-10 хвилин. Тісто виходить еластичним, до рук не липне. Працювати з таким тестом суцільне задоволення.

6

Відставляємо тісто в сторону, накриваємо рушником. Даємо відпочити 10-15 хвилин. Використовувати тісто можна відразу, якщо у вас немає часу в запасі. Це ніяк не вплине на підсумковий результат.

7

Нарізаємо дрібними кубиками ковбасу, перець кільцями, помідор півкільцями. Ковбасу я часто змінюю курячою грудкою. Але сьогодні готуємо з ковбасою.Натираємо сир на крупній тертці.

8

Розділимо тісто на 2 частини. Одну сховаємо в холодильник. Нам знадобитися сьогодні тільки 1 частина. Розкотимо тонкий пласт. Посипаємо борошном деко і обережно викладаємо нашу основу.

9


З допомогою виделки проколюємо тісто в декількох місцях, щоб воно не вздувалось, в процесі випікання.

10


Змастимо основу кетчупом або томатною пастою. Щедро посипаємо базиліком.Викладаємо томати, потім перець і ковбасу. Заправляємо майонезом. Посипаємо сиром і відправляємо рівно на 15 хвилин в добре розігріту духовку. Головне дістати піцу рівно через зазначений час.

11

Рум’яна, добре просмажена, апетитна піца готова. Bon Appétit! Харчуйтеся смачно і правильно!

Дивіться також:  Цукрова глазур