Рибні котлети з плавленим сиром, запечені в духовці

Час приготування: 1 ч. 5 хв.

Можна брати будь-яку рибу або готовий фарш хорошої якості. Швидко і легко готуються і так само швидко зникають.

Інгредієнти

Кількість порцій: 16
Фарш з лосося — 600 г
Плавлений сир — 180 г
Цибуля — 1 шт
Зелень — 80 г
Часник — 2 зубчики
Яйце — 1 шт
Борошно — 200 г
Вершкове масло — 50 г

Як приготувати Рибні котлети з плавленим сиром, запечені в духовці

Ніжний рибний фарш і плавлений вершковий сир – відмінне поєднання. Моя дитина їсть рибу тільки в такому вигляді. Щоб блюдо було більш корисним, запікаю котлети в духовці.

Покроковий рецепт

1

Підготовка займає небагато часу, якщо фарш готовий. Я готую заздалегідь і зберігаю в морозилці пакетики рибного фаршу за 600 — 800 р. У фарш вбиваю одне яйце. Зелень, часник подрібнюю.

2

У фарш додаю зелень, цибуля, часник і добре вмешиваю.

3

Потім поступово вводжу плавлений сир, ретельно перемішуючи його.

4

Додаю борошно, в середньому 50 – 100 р. Залежить від консистенції фаршу, необхідно орієнтуватися на те, щоб зручно було формувати котлетки, але і не забити їх борошном.

5

Солю і додаю спеції для риби.

6

Змащую вершковим маслом пергамент, в миску набираю воду, щоб мокрими руками формувати котлети. Борошно висипаю в плоску тарілку для панірування.

7

Готові котлетки відправляю на деко.

8

Перед тим як поставити їх у духовку, я кладу зверху по невеликому шматочку вершкового масла, щоб утворилася красива золотиста скоринка, і вони не були сухими.

9



Ставлю в попередньо розігріту духовку до 180 С0 на 30 хвилин. Ніжні котлетки готові!

Дивіться також:  Лазанья з соусом бешамель в гювече (глиняному горщику)