Рисова каша з гарбузом на молоці

Ситний сніданок, насичений вітамінами — те, що потрібно перед робочим днем.

Інгредієнти

Гарбуз — 600 г
Рис — 7 ст. л.
Молоко — 1 стакан
Сіль — 1/2 ч. л.
Цукровий пісок — 3 ч. л.
Вершкове масло — 20 г
Морква — 1 шт

Як приготувати Рисова каша з гарбузом на молоці

Гарбуз – один з небагатьох видів овочів, які вдається зберегти без консервації до зимових холодів. Як приємно морозним січневим ранком побачити на столі привіт з літа у вигляді каші з гарбуза, від якої так і сліпить сонцем. Гарбуз містить в собі величезну кількість вітамінів, що також не зашкодить в період холодів. Заради такого задоволення можна встати раніше і приготувати цю неймовірно смачну і ароматну рисову кашку з гарбузом. Тим більше, що особливих кулінарних навичок вона не вимагає, тільки трохи Вашого часу і терпіння.

Покроковий рецепт

Підготувати все необхідне для приготування.

Очистити гарбуз від шкірки, насіння і м’якою серцевини.

Нарізати гарбуз кубиками.

Скласти в каструлю, залити водою. Накрити кришкою і довести до кипіння. Варити 10-15 хвилин, поки гарбуз не стане м’якою.


Акуратно злити воду, дати трохи охолонути. Потовкти гарбуз в пюре.

Підготувати рис. Для цього промити його під проточною водою кілька разів, поки вода не стане прозорою. Коли рис буде погано промитий — каша не буде розсипчастою.


Додати гарбузове пюре склянку молока, цукор, сіль, рис. Поставити і постійно помішуючи варити на середньому вогні 15 хвилин.


Натерти моркву на дрібній тертці. Додати в каструлю, ретельно перемішати.

Поставити каструлю на маленький вогонь, накрити кришкою і залишити на 15-20 хвилин. Пробуйте рис, якщо він готовий — знімайте.

Дивіться також:  Молочна вівсяна каша з медом

Викласти на тарілку і подавати з шматочком вершкового масла. Приємного апетиту!