Рулька по Чеськи або Вепрево коліно

Час приготування: 1 ч. 55 хв.

Старочеські рецепт свинячий рульки — дуже ситна чоловіче страва не для слабаків. Не забудьте ваше пиво!

Інгредієнти

Кількість порцій: 1
Рулька свиняча — 1
бажано задня т. к. більш м’ясиста
Цибуля — 1 велика цибулина
Морква — 1 — 2
1 велика або 2 маленькі
Корінь селери — 1 шматочок
розміром з середню кортошку
Часник — 4-5 зубчиків
Олія соняшникова 50 мл
для обсмажування овочів
Томатна паста — 1 ст. л
Гірчиця — 2 ст. л
для глазурі і обжарювання
Соєвий соус — 30 мл
для глазурі
Мед — 1 ст. л
для глазурі
Чебрець свіжий — 1 гілочка
якщо немає свіжого, то сушений або мелений
Сіль — за смаком
Перець — за смаком

Як приготувати Рулька по Чеськи або Вепрево коліно

Рульку мені в рот! І пляшку пива! Хо-хо-хо

Покроковий рецепт

1

Для приготування вам знадобиться каструля здатна вмістити рульку і всі овочі, бажано анти-пригарная.
— Поріжте цибулю, моркву, селеру і часник роздушіть і поріжте) довільно для обжарювання. Налийте масло в каструлі і обсмажте всі овочі до моменту їх прилипання до дна й рум’яного кольору цибулі.

2

— Додайте ложку гірчиці і ложку томатної пасти до овочів. Потім перемішуючи 1 хвилину. Потім додайте в каструлю 1 літр холодної води і доведіть до кипіння. Посоліть і поперчіть воду.

3

— Укладіть рульку в каструлю. — Покладіть гілочку чебрецю в воду. Якщо вода не покриває всю гомілку цілком, долийте води. Якщо каструля не дозволяє, то відваріть рульку спершу на одній стороні, потім на інший, приблизно по годині з кожної сторони. При цьому загальний час приготування збільшиться. Бажано взяти каструлю глибше і відварити рульку повністю за 1 годину. Не забувайте що рулька за годину може прилипнути до дна каструлі, тому використовуйте маленьку тарілку між дном і рулькою.

4

Поки вариться рулька, приготуємо глазурування для обмазування.
— Змішайте 1 ст. л. ложку меду, 30 мл соєвого соусу, 1 ст. л. гірчиці в ковшике, поставте на вогонь і закип’ятити перемішуючи до однорідного стану. Суміш повинна вийти не густа, але й не зовсім рідка, як сироп.

5

— Відварену покладіть на деко з фольгою, попередньо обтрусивши її від бульйону. Помістіть в духовку з конвекцією (якщо є) на 180° на 10 хв. Після чого вийміть рульку і намажте глазур силіконової пензликом на підсушену шкіру гомілки. Запікайте в духовці при 180°-200° приблизно 30-40 хв в залежності від кольору, який хочете отримати. Нанесіть глазур кожні 10 хв. бажано не менше 3-4 разів щоб шкурка просочилася солодкої глазур’ю.

6

Овочевий бульйон можна випарувати до густоти і процідити через дрібну сітку або друшляк — вийде чудова овочева підливка до рульки.

7





На гарнір можна подати квашену капусту, соління, корнішони, картопля пюре або запечену гарбуз разом з рулькой в духовці (див. фото).

Дивіться також:  Запечені картопляні фрикадельки з сиром і беконом

Приємного апетиту! Хо-хо-хо!