Салат Капустяний з крабовими паличками

Блюдо відноситься до категорії легких і не дуже калорійних, так що цілком може замінити цілий вечерю для тих, хто дотримується дієти.

Інгредієнти

капуста білокачанна — 500 г
свіжий огірок — 1-2 шт.
крабові палички — 250 г
солодкий болгарський перець — 1 шт.
кріп свіжий — 1 пучок можна взяти асорті із зелені
сіль — 1/2 ч. л.
цукровий пісок — 1 щіпка
мелений чорний перець — за смаком
майонез — за смаком

Як приготувати Салат «Капустяний» з крабовими паличками

Салат «Капустяний» з крабовими паличками – це соковита і апетитна закуска, яка чудово підходить для повсякденного меню. Але, приклавши трохи фантазії, рецепт легко адаптувати і для святкового столу.

Покроковий рецепт

Підготувати усі ті продукти, що зазначені в рецепті. Якщо з певних причин майонез зі свого раціону ви виключили, можна використовувати для заправки сметану. Дуже смачним вийде соус, якщо змішати сметану з ложечкою щойно вичавленого лимонного соку і такою ж кількістю столової гірчиці.

Порізати невеликими кружечками розморожені крабові палички. Головне — не дрібнити.

Огірки вимити. Краєчки обов’язково зрізати. Якщо шкірка товста, зчистити її. Порізати овочі тонкою соломкою.

Прополоскати у проточній воді солодкий болгарський перець. Насіння вичистити. Перегородки зрізати і викинути. М’якоть порізати брусочками.

Білокачанну капусту нашаткувати соломкою. Перекласти в окрему миску. Присипати невеликою кількістю солі і пучкою цукрового піску. Як слід розім’яти руками.

Дрібно порубати зелень. У місткому салатнику з’єднати всі. Грунтовно розмішати і заправити майонезом або іншим соусом до смаку. Приємного апетиту!

Дивіться також:  Літній салат з капустою і свіжим огірком