Самса з гарбузом

Самса — смачний пиріжок незвичайної форми з начинкою

Інгредієнти

борошно — 400гр
кисляк — 250мл
масло рослинне або оливкове — 2 ст. л
сода — 0,5 ч. л
сіль — 0,5 ч. л
гарбуз — 800 гр
цибуля — 2 шт.
цукор — 1 ст. л
сіль — 0,5-1 ст. л
олія — за смаком
чорний перець — 1 ст. л
приправи — на ваш смак
сирий жовток — 1 шт.
кунжут або мак — 2 ст. л

Як приготувати Самса з гарбузом

Самса або самоса — це страва, схожа трохи на пиріжок, тільки зазвичай, квадратної, круглої форми або у вигляді трикутника з начинкою.

Варіацій безліч, сьогодні самса з гарбузом.

Покроковий рецепт

КРОК №1: підготуйте всі інгредієнти. Почистіть цибулю і наріжте їх на тонкі кільця, далі обсмажуйте їх на сковороді. Поки смажиться цибуля, очистіть гарбуз від шкірки і насіння, ріжемо гарбуз кубиками. Нарізаний гарбуз додаємо до цибулі, обсмажуємо їх разом, порционально додаючи чорний перець, сіль, цукор, приправи. Коли все остаточно обсмажитися знімаємо її з вогню й даємо охолонути.

КРОК №2: починаємо готувати тісто. Виллємо в миску кисле молоко, сіль, соду, і масло. Висипаємо борошно. Перемішуючи все, готуємо тісто. З готового тіста сформувати кулю і розділити кулю на кілька шматків. Кожен маленький шматочок розкочуємо качалкою.

КРОК №3: на розкатаний шматочок додаємо начинку великою ложкою. З’єднуємо боку кулі, роблячи якісь шви у формі трикутника. Створюємо таких 15-16 трикутників.

КРОК №4: протираємо деко олією, викладаємо самсу. Змащуємо кожну самсу яєчним жовтком і посипаємо зверху кунжутом або маком.

КРОК №5: відправляємо наш шедевр в духовку на 35-40 хвилин при 200 градусах.

Дивіться також:  Молдавські пиріжки (Вэрзэре) з картоплею і потрошками