Селера тушкований з іншими овочами і печерицями корисне і поживне блюдо, може бути гарніром до м’яса, рибі, птиці, з пюре, макаронами, рисом або як окрему страву.
Інгредієнти
селера (стебла) — 300 гр | |
цибуля — 2 цибулини | |
помідори — 1 шт | |
печериці — 150 гр | |
часник — 1-2 зубчики | |
сіль, перець — трісок. | |
рослинна олія — 2 ст. л. | |
сметана — 2 ст. л. |
Хочу поділитися рецептом приготування корисного і смачного блюда з селери. Селера – його коренеплід, стебла і листя володіє корисними властивостями: уповільнює процес старіння, допомагає травленню, заспокоює нервову систему, благотворно впливає на серце.
Він може похвалитися великою кількістю вітамінів, білків, кислот і мінералів. Крім усього селера має заспокійливу дію, так само в корені та стеблі рослини міститься ефірна олія, яка стимулює секрецію шлункового соку. Селера має приємний смак і аромат, також містить грубі волокна, що сприяє гарному травленню. Цей овоч широко використовується в приготуванні страв китайської кухні.
Пропоную свій рецепт приготування страви з селери «Селера тушкований з овочами і печерицями».
Покроковий рецепт
Стебла селери очистити, промити, порізати брусочками і впоперек, почати обсмажування на рослинному маслі, помішуючи, до підлозі готовності, він повинен стати трохи м’якше. Далі поступово додавати овочі в наступній послідовності: цибулю, порізану півкільцями, дрібно порубаний часник 1-2 зубчики.
Потім додаємо шампіньйони, порізані пластинками.
Закинути помідори — кубиками. Овочі посолити, поперчити, готувати під кришкою на середньому вогні близько 15-20 хв. Можна в кінці приготування додати дрібно посічену зелень петрушки і кропу.
Подавати гарячим, полив сметаною. Ця страва може бути гарніром до м’яса, рибі, птиці, подавати з картопляним пюре, макаронами, рисом і звичайно, смачно, як окрему страву.