Шоколадна глазур – ганаш

Швидка, легка і дуже смачна глазур для пирогів і тортів.

Інгредієнти

Какао — 3 ст. л.
Вода — 2 ст. л.
Цукор — 2 ст. л.
Вершкове масло — 35 гр.

Як приготувати Шоколадна глазур – ганаш

Шоколадний ганаш – відмінний компонент будь-шоколадного торта або пирога. Така глазур готується дуже легко і швидко, а от смак доповнити будь-який десерт. Служить відмінним закріплювачем будь-якого декору для прикраси випічки.

Покроковий рецепт

Підготувати всі інгредієнти для шоколадної глазурі.

Всипте в сотейник, бажано з алюмінію або нержавіючої сталі, цукор. Ретельно вибирайте посуд, щоб глазур не згоріла і не залишилася на стінках каструльки.

Просіваємо до цукру какао. Замість какао можна використовувати 75 гр. шоколаду.

Додати до інгредієнтів шматочок вершкового масла і перемішуйте масу при дуже низькому вогні. Масло має розтопитися, покрити какао і цукор. Якщо бачите, що мало — додайте ще масла. Ретельно перемішуйте суміш, щоб вона не пригоріла.

Потроху вводите в суміш у воду. А можна використовувати молоко або жирні вершки — так ганаш стане ніжніше. Щоб суміш була середньо рідкої консистенції додавайте воду потроху, щоб ви контролювали її стан. Ретельно помішуйте суміш весь час, уникайте утворення грудочок какао. Для цього використовуйте вінчик для збивання — він добре розбиває грудки. Готувати глазур до кипіння і відразу ж вимкнути.

Дати глазурі відпочити 30 секунд і відразу ж змащуйте торт або пиріг, інакше вона просто застигне і намазувати не буде, або повністю візьметься грудками. Важливо — поливайте глазур’ю тільки остиглий пиріг або коржі торта! Глазур сама по собі гаряча, і потрапляючи на гарячий корж вона просто стече. Поки глазур на торті ще тепла — можете посипати горіхами, прикрасити мармеладом або будь-яким іншим декором — гаряча глазур все надійно прикріпить.

Дивіться також:  Паска великодня на кефірі

Відправити пиріг в холодильник на двадцять хвилин. Потім подавати пиріг або торт до столу. Приємного апетиту!