Шоколадний торт з абрикосовим джемом

Час приготування: 2 години

Шоколадний тортик з абрикосовим джемом для любителів солоденького!

Інгредієнти

Кількість порцій: 10
Борошно — 200 г
Масло — 1 пачка
Яйця — 5 шт.
Розпушувач — 1 ч. л.
Цукрова пудра — 250г
Цукровий пісок — 200 г
Шоколад — 350 г
Какао-порошок — 3 ст. л.
Абрикосове варення — невелика баночка
Молоко — 30 мл
Крохмаль — 1 ст. л.
Ванілін — невелика кількість

Як приготувати Шоколадний торт з абрикосовим джемом

Одним із самих смачних тортів для, я впевнений, більшості любителів солоденького, це шоколадний торт. Саме про рецепт приготування шоколадного тортика і піде далі мова в моїй статті.

Покроковий рецепт

1

Приготуємо тісто!
Размягчим в мікрохвильовій печі вершкове масло. Дістаємо глибоку миску. У неї поміщаємо розм’якшене масло (150 грам) і цукровий пісок (за рецептом). За допомогою міксера збиваємо. Далі необхідно розбити яйця і відокремити білки від жовтків. Додамо по одному жовтки в нашу миску. Білки залишимо в невеликій мисці. На водяній бані розтопити шоколад, але не до того моменту, коли він буде зовсім рідкий, а коли він тільки розплавиться. Його в такому стані додамо в миску. Пшеничне борошно перемішуємо з розпушувачем і насыпем в миску. У мисці за допомогою міксера, збиваємо білки в піну і додаємо в миску. Все ретельно перемішуємо і виходить тісто для нашого тортика!

2

Переходимо до процесу випікання!
Дістаємо форму для торта. Заповнюємо її тестом. Тісто має бути розподілено рівномірно. Можна навіть його підрівнювати дерев’яною лопаткою. Верх форми закриваємо фольгою і ставимо в духовку. Випікати необхідно в розігрітій до 200 градусів Цельсія духовці, приблизно близько 45 хвилин.

3

Поки готується торт, приготуємо глазур!
Для цього беремо сотейник або каструльку. У неї змішуємо шоколад (100 грам), какао-порошок, цукрову пудру, молоко, крохмаль і ванілін (за рецептом). Ставимо на помірний вогонь і, безперервно помішуючи, доведемо вміст до кипіння. Потім додаємо і 50 грам вершкового масла. Варимо до того моменту, поки масло не розчиниться. Глазур готова!

4

Дістаємо після закінчення часу нашу форму. Вийшло блюдо необхідно розрізати на два коржі і промазати товстим шаром абрикосового варення і з’єднати їх. Верх також намажемо варенням і обіллємо глазур’ю. Поставимо в холодильник, щоб дати торту просочитися, і щоб глазур застигла, приблизно на 1 годину. Після закінчення часу, наш шоколадний тортик готовий!
Приємного апетиту!

Дивіться також:  Смажені овочі, запечені в тесті