Шоколадно – апельсиновий мус

З французької слово «мус» означає «піна».

Інгредієнти

Темний шоколад — 300 г
Масло вершкове — 45 г
Апельсин — 1 шт. (цедра і сік)
Яйця курячі — 4 шт.
Цукор — 45 г
Для прикраси можна використовувати
Збиті вершки — за смаком
Гілочка м’яти — за смаком
Кориця — за смаком
Шоколадна стружка — за смаком
Фрукти — за смаком

Як приготувати Шоколадно – апельсиновий мус

Шоколадний мус є традиційним десертом французької кухні, який полюбили в усьому світі. З французької слово «мус» означає «піна». Легка і ніжна текстура, м’який смак, цитрусові нотки в поєднанні з шоколадом доставлять неповторне задоволення будь-ласуни. Такі десерти дуже часто можна зустріти в ресторанах. Люди охоче їх замовляють. І, якщо вони приготовані правильно, то можуть принести неймовірне задоволення. Але, як говориться, ресторани ресторанами, а от якщо приготувати десер будинку, то він буде набагато смачніше. Адже людина його буде готувати для себе, а значить, з душею. Але необхідно готувати по кроках, які описані в даній статті. В цьому випадку все вийде.

Головна особливість мусу – правильне змішування інгредієнтів в певних пропорціях. Тому найменше недотримання і смак вже буде не тим.

Покроковий рецепт

Шоколад і необхідно розламати на шматочки, вершкове масло порізати кубиками, додати цукор. Інгредієнти змішати, викласти в чашу для мультиварки. Потім встановити програму в меню мультиварки «Десерти» і час приготування на 7 хвилин. Подібний ефект можна отримати розтопивши шоколадну плитку на водяній бані в каструлі на плиті. Але в мультиварці готувати подібний десерт набагато зручніше, та й швидше. Розмішали, виклали в чашу і виждали час. А після отримали те, що хотіли.

Дивіться також:  Рулетики з прошутто з креветками

Однією з умов приготування мусу є використання горького або темного шоколаду, від якого не утворюються грудочки. Вибирайте тільки той шоколад, в якому дійсно впевнені.

Ретельно промити апельсин. На дрібній або середній тертці натерти шкірку цитруса, намагаючись не зачепити внутрішню білу частину фрукта. Одержану цедру викласти в чашку. Вичавити сік з апельсина вручну або за допомогою соковижималки. Не використовуйте пакетовані соки, так як, в цьому випадку смак вже буде не таким.

Білки і жовтки відокремити один від одного. Жовтки змішати з цедрою і соком, щоб вийшла однорідна консистенція.

Після приготування шоколадну масу необхідно ретельно перемішати до однакового стану. Потім додати жовткову суміш і знову перемішати.

В окремій чашці збити білки в густу, щільну піну з допомогою віночка і акуратно вмішати їх в шоколадну масу.

Шоколадний соус перелити в келихи або формочки, залишити в холодильнику до застигання.

Рекомендується перед подачею прикрасити десерт гілочкою м’яти і збитими вершками. Вершки пом’якшують гіркоту терпкого шоколаду, а м’ята освіжає смак.

Для надання особливого аромату в мус можна додавати кавовий лікер, ром або коньяк. Алкогольний напій додасть десерту пікантний смак.

Надзвичайно смачний, повітряний і простий десерт порадує в будній день, а також стане чудовим доповненням до святкового столу. Ніхто не зможе встояти перед солодким виконанням французького десертної страви.

Шоколадного насолоди!