Шоколадно-сирний брауні з вишнею

Вишуканий і простий пиріг, який можна приготувати до приходу гостей, а можна просто порадувати себе і сім’ю.

Інгредієнти

сир мякий — 400 г
гіркий шоколад — 100 г
вишня — 300 г
цукор — 150 г
вершкове масло — 120 г
яйце — 4 шт
борошно пшеничне — 150 г
розпушувач — 1 ч. л.
сіль — щіпка

Як приготувати Шоколадно-сирний брауні з вишнею

Цей пиріг поєднує в собі ніжність сиру і магію шоколаду, доповнену шматочками соковитою вишні. Коли його готуєш, по будинку розноситься смачний аромат і настрій відразу підвищується.

Покроковий рецепт

Вишню заздалегідь дістаємо з морозилки, щоб розморозити.


Шоколад ламаємо на шматочки. Вершкове масло ріжемо на дрібні шматочки. Кладемо шоколад і масло в сотейник і ставимо на самий маленький вогонь.


Тим часом, кладемо сир в миску, додаємо 100 грам цукру і два яйця. Розтираємо міксером до кремоподібного стану. Якщо вийде трохи рідший, нічого страшного. Сирний крем готовий.




Два яйця, 50 г цукру і сіль збити міксером. У збиту яєчну масу додаємо остигнула розтоплену шоколадну масу. Перемішуємо з допомогою міксера. Додаємо в миску борошно, перемішану з розпушувачем. Змішуємо все міксером.



Форму з високими бортиками (21 см) змащуємо вершковим маслом. Викладаємо 1/3 шоколадного тіста. Зверху виливаємо половину сирного крему. Викладаємо зверху половину вишні.


Потім все повторюємо. Останню частину шоколадного тіста можна викласти сирну масу з вишнею «розводами». Якщо тісто десь розподілялося нерівномірно – не страшно. Воно в духовці розтечеться і на розрізі потім будуть ще більш красиві розлучення.

Випікаємо близько 45 хвилин в розігрітій до 180 градусів духовці. Перевіряємо готовність за допомогою зубочистки.

Дивіться також:  Легкий горіхово-ягідний тортик без випічки