Сирна запіканка з яблуками, морквою, куркумою і корицею

Без борошна. Швидко, просто і дуже смачно. А якщо випікати в незвичайній формочці (ялинка, серце та ін), то готову страву можна подати і на святковий стіл.

Інгредієнти

Сир(домашній) — 0.5 кг Якщо сир нежирний, можна додати 2 ст. ложки розтопленого вершкового масла.
Яблуко — 1 шт. невеликого розміру
Морква — 1 шт. невеликого розміру
Цукор — 2 ст. ложки
Манна крупа — 3 ст. ложки Якщо сир мокрий можна взяти 4 ст. ложки
Куркума — 0.5 ч. ложки
Кориця — за смаком мелена або натерти перед лоьавлением
Сіль — за смаком

Як приготувати Сирна запіканка з яблуками, морквою, куркумою і корицею

Рецептів сирної запіканки існує безліч. Вони всі різні і по особливому смачні. Один з різновидів – з морквою, яблуком, куркумою і корицею. Поєднання яблука з корицею дає страві особливий аромат і смакові якості. А куркума додає святковий яскраво-жовтий колір.

Покроковий рецепт

Сир розім’яти виделкою, якщо сухуватий можна розім’яти в блендері.
Очистити яблуко і моркву від шкірки, з яблука вийняти насіння і серцевину.

На тертці дрібно натерти моркву на крупній тертці яблуко.
Яйце збити з цукром міксером до білого кольору і збільшення в об’ємі в 2 рази.

Додати подрібнений яблуко з морквою в підготовлений сир, збите з цукром яйце, куркуму, збите з цукром яйце, трохи посолити. Перемішати.
Всипати манну крупу перемішуючи, для рівномірного розподілу. Залишити на 10 хвилин для набухання крупи

В отриману масу додати корицю, натерту або мелену.

Викласти все в формочку. Змастити форму олією і обсипати сухарями чи манкою.
Поставити в духовку з температурою 180-200 С.
Піч 30-40 хвилин, в залежності від розмірів форми.

Поставити в духовку. Температура 180-200 С.
Піч 30-40 хвилин, в залежності від розмірів форми.
Подавати можна як холодну, так і гарячу запіканку.
Подавати добре з молоком або какао.
Приємного апетиту!

Дивіться також:  Картопляні часточки в грибному соусі (запіканка)