Сирні профітролі

Чудові золотисті кульки з хрусткою скоринкою і повітряної, трохи вологою серединкою, просто смакота!

Інгредієнти

Вода — 200 мл
Вершкове масло — 100 г
Сіль — 1/2 ч. л.
Борошно — 120 г
Яйця курячі — 3 великих або 4 середніх
Сир твердий — 120 г

Як приготувати Сирні профітролі

Профітролі – це маленькі круглі булочки із заварного тіста родом з Франції. Зазвичай вони наповнені якоюсь начинкою, причому не тільки солодке, але іноді і м’ясний. Я ж пропоную зробити незвичайні профітролі без начинки з сирного тіста.

Покроковий рецепт

Воду і вершкове масло з’єднати в каструльці, додати сіль, поставити на вогонь і довести до кипіння. Борошно просіяти. Зняти каструльку з вогню і всипати борошно, швидко розмішати. Потім повернути каструльку на вогонь і при помішуванні довести тісто до однорідного стану грудки (це займає приблизно півхвилини).


Знімаємо каструлю з вогню і даємо трохи охолонути тісто, потім по одному вводимо яйця, кожен раз ретельно розмішуючи до повністю однорідного стану. Тісто повинне вийти гладке, блискуче і негусто.


Сир натираємо на тертці. В оригінальному рецепті це дрібна терка, але я натерла на тертці, вийшло не гірше. Вводимо сир в тісто.

Духовку розігріваємо до 180°С. На деко чайною ложкою викладаємо грудочки тіста на деякій відстані один від одного, тому що булочки збільшаться в розмірі приблизно вдвічі. У мене вийшло 24 штучки.

Випікаємо наші профитрольки 25 хвилин, бажано не відкриваючи духовку, до золотистого кольору. Охолодити до теплого стану і їмо. Приємного апетиту!

Дивіться також:  Плетінка на дріжджовому тесті з ягодами