Сирники із сиру з манкою Солодкі серця

Цей рецепт простий в приготуванні, а оригінальність оформлення сирників здатна порушити апетит навіть самих вибагливих гурманів.

Інгредієнти

Домашній сир — 500 грам
Куряче яйце — 1 штука
Манна крупа — 50 грам
Цукор — 4 ст. л
Борошно — 100 грам
Родзинки киш-миш — 30 грам
Рослинне масло — 2-3 ст. л

Як приготувати Сирники із сиру з манкою «Солодкі серця»

Сирники – це одне з найбільш корисних, смачних і бюджетних страв. Сир містить багато кальцію і вітамінів, необхідних для організму. Їх приготування не займе багато часу, а в процесі підготовки звичайного сніданку ви можете проявити фантазію і творчість. Перетворіть звичні круглі коржі в забавні і апетитні сердечка. Таке перевтілення особливо сподобається дітям. Маленька хитрість допоможе нагодувати дитину корисним сирним продуктом або просто зробити цікаву подачу звичного сніданку.

Доповніть сирники у вигляді сердечок шоколадною стружкою, сметаною, варенням або згущеним молоком на свій розсуд. Задоволення від такого незвичайного сніданку отримає кожен член сім’ї, особливо діти.

Покроковий рецепт

Підготуйте продукти

Родзинки попередньо замочіть в піалі з гарячою водою на 5-10 хвилин, воду злийте. Сушений виноград стане м’яким, що особливо важливо для дитячого сніданку. З’єднайте манку з цукром, вбийте яйце і перемішайте до однорідної консистенції. У сир покладіть родзинки. Сирно-изюмную масу додайте до цукру, манки і яйцю. Добре перемішайте.

Залиште готове тісто на 15 хвилин для розбухання манки (тісто буде не таким дрібнозернистим).

З сиру сформуйте кульки і обваляйте в борошні, покладіть на дошку і надавіть долонею


Акуратно видавіть формочкою фігуру у вигляді серця. Форму рекомендується обваляти в борошні, щоб тісто не прилипало.

В добре прогріту сковороду налийте олію, потім викладіть «серця». Завдяки яєчній основі, сердечка на сковороді стануть пишніше. Акуратно викладіть готові фігурні порції в тарілки і полити малиновим варенням або сиропом (на ваш смак).

Дивіться також:  Сирники з карамелізованими фруктами